Brno získá inteligentní parkovací automaty. Jejich dodávku, implementaci a servis zajistí ČD - Telematika

12.07.2018 20:34

Statutární město Brno získá 120 nových inteligentních parkovacích automatů. Jde o jednu z částí pětiletého projektu „Systém organizace a bezpečnosti dopravy města Brna“.

Brno získá inteligentní parkovací automaty. Jejich dodávku, implementaci a servis zajistí ČD - Telematika
Foto: red
Popisek: ČD - logo

ČD - Telematika bude v tomto projektu v roli koordinátora celé akce, zajistí montážní a servisní činnosti během jednotlivých etap realizace a následně bude provádět kompletní servisní podporu. Rozhodlo o tom výběrové řízení, ve kterém zvítězila právě ČD - Telematika. 

„Brno je druhým největším městem České republiky, takže vysoutěžení této zakázky nás pochopitelně nesmírně těší,“ uvádí Bruno Wertlen, člen představenstva ČD - Telematiky. „Jednoznačně se potvrzuje, že otázky spojené s dopravou a parkováním jsou pro obce a města skutečně prioritami. Jsme přesvědčeni, že segment chytrých řešení pro parkování v obcích výrazně poroste, a věříme, že ani firmy se svými parkovišti nezůstanou dlouho pozadu.“ dodává Wertlen. Mezi společnosti s chytrým parkovištěm se nedávno zařadil také CS Beton, kterému zajistila řešení rovněž ČD - Telematika, a to ve spolupráci s generálním dodavatelem TETRONIK.

Součástí zakázky pro město Brno je také připojení na Centrální dohledové centrum nad těmito parkomaty na Centrálním technickém dispečinku společnosti Brněnské komunikace a.s.

Nové parkovací automaty typu TicketLine7 umožňují všechny druhy hotovostních i bezhotovostních plateb, uživatelské rozhraní představuje TFT displej a na žádost zákazníka mohou být osazeny plně integrovaným solárním panelem. Samozřejmostí je i přístupnost ovládacích prvků pro tělesně handicapované spoluobčany.

První fáze dodávek je rozdělená na dvě etapy. V rámci první z nich dodá ČD - Telematika v říjnu letošního roku 58 automatů a druhá etapa proběhne v příštím roce, kdy bude dodáno zbylých 62 automatů z první fáze projektu. Celý projekt je plánován na 5 let a počítá s možností osazení až 600 kusů těchto inteligentních parkovacích automatů.

ČD - Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími servis kontaktního centra, systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…