Budějovický Budvar: Speciální pivo B:CRYO získalo uznání ředitele soutěže Česká inovace 2014

30.03.2015 12:50 | Zprávy

Loni v listopadu se ve vybraných českých restauracích objevilo speciální pivo Budweiser Budvar B:CRYO. Vyrábí se patentově chráněným postupem v láhvi přímo na stole zákazníka. B:CRYO založilo zcela novou pivní kategorii a postup kryokoncentrace v láhvi je světově unikátní. Novinku ocenila porota soutěže Česká inovace 2014 uznáním ředitele „za průlomovost v tradičním odvětví“.

Budějovický Budvar: Speciální pivo B:CRYO získalo uznání ředitele soutěže Česká inovace 2014
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Budweiser Budvar B:CRYO bylo na český trh uvedeno v listopadu 2014. Jedná se superspeciální pivo, vyráběné patentově chráněným postupem kryokoncentrace přímo v láhvi: ze speciálního  piva se ve vhodně vytvarované láhvi po zmrznutí vytvoří heterogenní pórovitá struktura složená z ledu a mikroskopických kanálků, vyplněných velice silným pivem B:CRYO. Pomocí originálního narážecího zařízení je pak B:CRYO vytlačováno z láhve a hosté si nápoj sami čepují do sklenic. Vývoj B:CRYO trval téměř 2 roky. Kromě chuťových vlastností nápoje řešil vývojový tým například i optimální vlastnosti láhve nebo technické řešení originálního výčepního zařízení.

„B:CRYO založilo zcela novou pivní kategorii. Náš postup kryokoncentrace přímo v láhvi na stole zákazníka je světově unikátní a máme jej patentově chráněný. I proto jsme náš výrobek přihlásili do soutěže Česká inovace. Těší nás, že B:CRYO porotu zaujalo,“ říká Ing. Petr Košin, Ph.D., vedoucí vývojového týmu z Budějovického Budvaru. B:CRYO získalo uznání ředitele České inovace „za průlomovost v tradičním odvětví“. Soutěž organizuje Česká inovace, o.p.s. s cílem rozpoznat perspektivní inovace, ocenit jejich autory a podpořit další uplatnění inovací v praxi. Česká inovace již pomohla desítkám projektů posunout se o krok vpřed zviditelněním, radami, finanční podporou anebo propojením s relevantními partnery. Více informací najdete zde.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Zdravé školní jídelny a kvalitní výživa od útlého věku

Jsem jedině pro, ale uvědomujete si, že právě zdravou stranu si čím dál víc lidí nemůže dovolit? Vždyť už teď řada rodičů nemá ani peníze na školní obědy, a jestli by byli kvalitnější, což jsem pro, asi by byli i dražší, a tím pádem na ně nebude mít ještě víc lidí. Nebo máte snad řešení? Jaké?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČNB ponechává sazbu proticyklické kapitálové rezervy na 1,25 %

22:14 ČNB ponechává sazbu proticyklické kapitálové rezervy na 1,25 %

Bankovní rada na svém jednání o finanční stabilitě rozhodla ponechat sazbu proticyklické kapitálové …