Budějovický Budvar uvařil již po čtvrté sezónní pivo z čerstvého chmele

28.08.2015 11:15 | Zprávy

Ve varně pivovaru Budějovický Budvar byly ve středu večer uvařeny dvě várky sezónního piva z čerstvého chmele o celkovém objemu 800 hektolitrů.

Budějovický Budvar uvařil již po čtvrté sezónní pivo z čerstvého chmele
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Ve středu 26. srpna večer byly ve varně Budějovického Budvaru uvařeny dvě várky sezónního piva s použitím čerstvých chmelových hlávek. Čerstvý chmel patří mezi nejvzácnější pivovarské suroviny, neboť se musí zpracovat bezprostředně po sklizni, tedy ve stejný den, kdy byl načesán. Z tohoto důvodu se čerstvé hlávky v pivovarské praxi používají jen zcela výjimečně. V Budějovickém Budvaru vaří limitované edice piva z čerstvého chmele pravidelně již od roku 2012.

Chmel pro sezónní pivo dodala společnost ARIX, a.s., která patří mezi přední české výrobce a obchodníky s chmelem. Čerstvé hlávky odrůdy Žatecký poloraný červeňák byly sklizeny 26. srpna dopoledne na chmelnici „U Splavu“, ve slavné lokalitě „Údolí Zlatého potoka“ u chmelařské obce Blšany. Za pivovar dohlíželi na sklizeň hlávek přímo na poli sládek Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA, specialista pro řízení jakosti piva Ing. Petr Košin, Ph.D. a budvarský someliér Ing. Aleš Dvořák. „Vaření piva z čerstvého chmele je pro všechny z nás svátkem, kterým jedenkrát do roka vzdáváme hold naší klíčové surovině i práci pěstitelů. Děkujeme firmě ARIX za vynikající spolupráci a součinnost při sklizni,“ říká Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA, sládek Budějovického Budvaru.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

JUDr. Jindřich Rajchl byl položen dotaz

Imunita

Je podle vás v pořádku, že mají politici imunitu? Neuvažujete prosadit zrušení imunity? Já nevidím důvod, proč by politici měli být kryti imunitou a dělat tak ze sebe něco víc.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnovská pivnice: kvalitní české suroviny, čerstvost a poctivá kuchyně

15:01 Turnovská pivnice: kvalitní české suroviny, čerstvost a poctivá kuchyně

Turnovská pivnice staví především na kvalitních surovinách z okolí Turnova. Kromě restaurací provozu…