CATC bude mít nový simulátor na výcvik pilotů pro letouny L 410

21.03.2015 20:24

Dceřiná společnost státního podniku Řízení letového provozu České republiky Czech Aviation Training Centre (CATC) podepsala smlouvu s českým výrobcem letadel Aircraft Industries a s kanadským výrobcem letových simulátorů CAE na dodání moderního simulátoru na výcvik pilotních posádek pro celosvětově používaný český letoun L 410 UVP-E20.

CATC bude mít nový simulátor na výcvik pilotů pro letouny L 410
Foto: Radim Panenka
Popisek: Letadlo (ilustrační foto)

Investiční projekt na výrobu a provozování moderního pohyblivého letového simulátoru FFS (Full Flight Simulator) L 410 s kapacitou 19 cestujících vznikl na základě trvale zvyšující se poptávky provozovatelů i samotného výrobce letadel.

S ohledem na zvyšující se produkci letounu typu L 410 ze strany Aircraft Industries (v současnosti 16 nových letounů za rok – v budoucnosti plánovaná kapacita 25 strojů za rok) a více než 350 letounů, které jsou v současné době na celém světě již provozovány, je proto nový simulátor z hlediska provozní bezpečnosti a kvality výcviku nezbytný. Realizace projektu nového simulátoru se také stane významnou komerční příležitostí pro CATC, které v současné době představuje centralizované výcvikové řešení pro licencovaný letecký personál pro domácí i zahraniční klientelu. Vlastní výroba simulátoru bude zajištěna kanadskou společností CAE, která patří mezi jednoho z mála simulátorových výrobců na světě, schopných vyrobit letový simulátor L 410. Simulátor bude také certifikován v souladu s mezinárodními předpisy v letecké dopravě na nejvyšší možnou úroveň, tj. kategorie „D“.

Smlouva předpokládá uvedení simulátoru do provozu v polovině roku 2016 a následným zahájením výcviku pilotních posádek. Celková cena kontraktu za simulátor odpovídá současné cenové úrovni za vyspělé simulátorové technologie.

Výkonný ředitel CATC Ing. Jan Janík v této souvislosti uvedl: „Pořízení nového simulátoru pro typ L 410 významně rozšíří naši nabídku v oblasti výcviku pilotů a vhodně doplní již používané simulátory pro typy Boeing, Airbus a ATR. Spolupráce s Aircraft Industries je současně modelovou ukázkou spolupráce českého leteckého průmyslu a její výsledky budou atraktivní pro uživatele L 410 v Evropě, Africe, Latinské Americe a také na ruském trhu“.  Generální ředitelka Aircraft Industries Ilona Plšková k tomu dodala: „Těší nás, že se nám náš záměr podařilo finálně zrealizovat. Uvedení do provozu simulátoru s tak vyspělou technologií bude znamenat výrazné zkvalitnění pilotního výcviku na L 410 v České republice. Takto doplněnou nabídku služeb zajisté ocení budoucí i stávající provozovatelé L 410, pro které bude možnost výcviku vlastních pilotů na nejmodernějším typu letového simulátoru velkým přínosem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.