ČD Cargo, a.s. obhájilo certifikáty ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001

05.06.2015 16:29

Ve dnech 18. - 22. května 2015 se uskutečnil na centrále a rovněž na vybraných výkonných jednotkách naší společnosti externí audit kvality, environmentu a BOZP podle standardů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001. Jednalo se o tzv. re-certifikaci těchto systémů, kdy budou naší společnosti opětovně vystaveny nové certifikáty podle výše uvedených standardů. Tyto certifikace navazují na externí audit (hodnocení) systému SQAS, který již proběhl ve dnech 18. – 27. března 2015.

ČD Cargo, a.s. obhájilo certifikáty ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001
Foto: red
Popisek: ČD Cargo

Auditu se účastnilo celkem jedenáct auditorů z certifikační společnosti SGS Czech Republic, s.r.o. (národní pobočka společnosti SGS SA). Jednalo se o kombinovaný audit, kdy na vybraných JOS probíhal současně audit dle ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001. Tým auditorů provedl procesně orientovaný audit zaměřený na významné aspekty, rizika a cíle požadované těmito normami.

Závěrečné vyhodnocení průběhu auditu a prezentace výsledků proběhla v poslední den auditu v sídle společnosti  za účasti vedoucích zaměstnanců. Na základě auditních zjištění konstatoval tým externích auditorů, že:

  • společnost ČD Cargo, a.s. plní požadavky týkající se zajištění manažerských systémů ISO podle výše uvedených norem;
  • integrovaný systém řízení je dobře zaveden a je funkční;
  • společnost ČD Cargo, a.s. prokázala proces neustálého zlepšování.

Během závěrečného jednání bylo vedení společnosti informováno, že naše společnost je doporučena k pokračování registrace dle ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 u centrály SGS – Societé Générale de Surveillance SA v Ženevě podle podmínek této nadnárodní společnosti a udělení nových  certifikátů. V průběhu auditu nebyla identifikována žádná neshoda, v rámci prověřovaných oblastí, procesů, činností a funkcí byly auditním týmem zjištěny silné stránky i příležitosti ke zlepšení. Méně závažná zjištění byla v kategoriích pozorování.

Certifikáty ISO, OHSAS a SQAS jsou využívány nejen v rámci vyhlášených výběrových řízení týkajících se přeprav vozových zásilek, ale i při běžném výkonu obchodní činnosti, kdy je vlastnictví odpovídajícího certifikátu prostředkem ke zlepšení image společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…