ČD: Parním vlakem na oslavy Pernštejnského panství

01.07.2013 15:15

V sobotu 6. července proběhnou oslavy Pernštejnského panství v Nedvědici.

ČD: Parním vlakem na oslavy Pernštejnského panství
Foto: red
Popisek: ČD - logo
Pro návštěvníky vypraví České dráhy z Brna do Nedvědice historický vlak v čele s parní lokomotivou „Šlechtična“, historickými vozy „rybáky“ a bufetovým vozem. Dny oslav proběhnou v Nedvědici a také na samotném hradě Pernštejnu. Návštěvníky čeká historický jarmark s předváděním řemesel, rytířské hrátky malých Pernštejnů, soutěže pro děti, stylové občerstvení, výstavy nebo koncerty.
 
Parní vlak vyjede v sobotu z brněnského hlavního nádraží v 9:36 a do Nedvědice dorazí krátce před jedenáctou hodinou, v 10:54. Vlak zde bude celý den čekat až do svého odjezdu v 16:26, návrat do Brna je plánován na 17:38. Zpáteční jízdné z Brna hl. n. až Kuřimi stojí 160 korun, z Tišnova a Doubravníku pak 120. Děti do 15 let platí poloviční jízdné, držitelé ZTP a ZTP/P obdrží slevu 75 %. Jízdenky lze zakoupit v ČD centru na brněnském hlavním nádraží, doprodej zbylých jízdenek bude v sobotu přímo ve vlaku.
 
Na hradě Pernštejnu proběhne během oslav historický jarmark s předváděním řemesel, soutěže pro děti v táboře Baštýřů na 1. nádvoří a rytířské hrátky malých Pernštejnů na 5. nádvoří. Na nádvořích pak bude stylové občerstvení, dobová hudba, jezdecký turnaj či šermířské vystoupení. Nedvědice nabídne tradiční průvod družiny pána Viléma II. z Pernštejna – Hold pánům z Pernštejna,  výstavu obrazů Přemysla Provoda, modelové kolejiště nebo koncerty. V Doubravníku bude zpřístupněna hrobka hrabat Mittrowských s výkladem, vystoupí zde i skupina Nezmaři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: České dráhy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Starosta Želenic - Hasičská cisterna od ČEZ  je pro nás opravdu dar z nebes

16:05 ČEZ: Starosta Želenic - Hasičská cisterna od ČEZ je pro nás opravdu dar z nebes

Hasičskou cisternu CAS 30 převzali od svých profesionálních kolegů z ČEZ, mající svou základnu v Ele…