ČD: SC Pendolino zamíří častěji na západ Čech

22.02.2013 14:45

Moderní rychlovlaky SC Pendolino začnou od neděle 3. března častěji jezdit do Plzně a Františkových Lázní. Současný sobotní pár vlaků Bohumín – Františkovy – Lázně – Bohumín doplní České dráhy dalším nedělním spojem a jedním párem vlaků do / z Plzně.

ČD: SC Pendolino zamíří častěji na západ Čech
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Chceme cestujícím nabídnout alternativu k sobotnímu spoji pro víkendové návraty z oblasti Františkových Lázní, Chebu a Mariánských Lázní do Prahy, východních Čech a na Moravu do Olomouce a Ostravy. Nové spoje doplní nabídku nejrychlejšího spojení Moravy a Prahy s Plzní a západočeskými lázněmi,“ uvedl Jiří Ješeta, ředitel Odboru dálkové a mezinárodní dopravy Českých drah.

České dráhy rozšiřují provoz vlaků SC Pendolino na západ Čech o tyto nové spoje:

  • SC Pendolino 503 v pondělí z Plzně (odjezd 5:45 hod.) do Ostravy (příjezd 10:40 hod.);
  • SC Pendolino 506 a 515 v neděli z Bohumína (odjezd 7:18 hod.) do Františkových Lázní (příjezd 13:25 hod.) a z Františkových Lázní (odjezd 14:38 hod.) do Bohumína (příjezd 20:49 hod.);
  • SC Pendolino 516 v neděli z Ostravy (odjezd 17:27 hod.) do Plzně (příjezd 22:11 hod.).


Vlaky SC Pendolino nabízejí nejrychlejší a nejkomfortnější spojení Prahy s Ostravskem, ale také směrem do Plzně a západočeských lázní. Cestující mají k dispozici poprvé v České republice vlakový portál s řadou informací, doplňkovými službami a zábavou. K dispozici je také Wi-Fi připojení k internetu, elektrické zásuvky 230 V pro napájení notebooků nebo mobilních telefonů v 1. i ve 2. třídě, občerstvení, denní tisk. Rodinné zóny s vyhrazenými místy pro cestující s dětmi a doplněné o stolní hru Elfíkova cesta zpříjemní cestu nejmenším cestujícím. Vlaky jsou klimatizované a nabízejí také komfortní přepravu vozíčkářů nebo přepravu jízdních kol a další doplňkové služby.

reklama

autor: České dráhy

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…