ČEPRO odvrátilo šikanózní insolvenci

22.02.2018 19:01

Společnost ČEPRO zvítězila v právním sporu s JUDr. Vladimírem Bartošem. Městský soud v Praze dnes potvrdil, že Bartošův insolvenční návrh není důvodný, neboť společnost ČEPRO prokázala, že je ve výborné hospodářské kondici a nebylo osvědčeno, že by JUDr. Bartoš a alespoň jedna další osoba měla za společností ČEPRO splatnou pohledávku.

ČEPRO odvrátilo šikanózní insolvenci
Foto: red
Popisek: Čepro

Dal tak za pravdu tvrzení společnosti ČEPRO, která od samého počátku sporu považovala insolvenční návrh za nedůvodný a Bartošovu pohledávku za fiktivní.

Generální ředitel společnosti ČEPRO Jan Duspěva považuje výsledek dnešního jednání za zasloužené vítězství. Podle něj poškozovala bezdůvodná šikanózní insolvence pověst společnosti ČEPRO. Skutečný stav věcí musel vysvětlovat i obchodním partnerům. Společnost ČEPRO je ve výborné ekonomické kondici, v loňském roce vydělala zhruba 1,1 miliardy korun. V obchodním rejstříku ale měla kvůli nedořešenému sporu s Bartošem stále záznam o insolvenci. Partneři se tak mohli domnívat, že je firma v potížích. „Cílem šikanózního insolvenčního návrhu JUDr. Bartoše bylo jednoznačně to, aby společnost ČEPRO utrpěla škodu,“ tvrdí Duspěva.

„Podařilo se nám úspěšně zakončit jednu z linií právních sporů, které společnost ČEPRO vede, aby očistila svoje jméno od problémů, do nichž se dostala před rokem 2005,“ uvedl JUDr. Jaromír Císař, společník advokátní kanceláře CÍSAŘ, ČEŠKA, SMUTNÝ, která společnost ČEPRO v soudních sporech zastupuje.

JUDr. Vladimír Bartoš, advokát vyškrtnutý z ČAK, podal insolvenční návrh na společnost ČEPRO v roce 2011. Spor se protahoval kvůli opakovaným obstrukcím a procesním pochybením soudů. Podle právních zástupců společnosti ČEPRO ale soudy vždy potvrdily, že se Bartošova pohledávka nezakládá na skutečnosti. Dnešní rozhodnutí proto podle Císaře není překvapivé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…