ČEPRO se stalo prvním členem AKI ČR z ropného průmyslu

23.08.2020 17:57

Společnost ČEPRO, a.s., významný tuzemský subjekt na poli přepravy, skladování a prodeje ropných produktů, se stal dalším členem Asociace kritické infrastruktury České republiky (AKI ČR). Z hlediska kritické infrastruktury ČEPRO hraje zásadní roli jakožto ochránce zásob státních hmotných rezerv.

ČEPRO se stalo prvním členem AKI ČR z ropného průmyslu
Foto: red
Popisek: Čepro

„ČEPRO si uvědomuje význam ochrany kritické infrastruktury, jejíž funkčnost je pro chod země naprosto nezbytná. Členství v Asociaci kritické infrastruktury České republiky proto vnímáme jako příležitost k tomu zapojit se do dialogu mezi jednotlivými subjekty kritické infrastruktury – ať už se jedná o subjekty státní či soukromé,“ okomentoval vstup ČEPRO do AKI ČR předseda představenstva společnosti Jan Duspěva.

„Je podle mne důležité, že dalším členem AKI ČR se stává významný subjekt z ropného odvětví, které v Asociaci nebylo dosud zastoupeno. ČEPRO je z hlediska kritické infrastruktury ČR naprosto nepostradatelným partnerem státu, a věřím, že do AKI ČR vnese novou perspektivu, která ve výsledku obohatí společný přístup všech členů Asociace při diskuzích o ochraně kritické infrastruktury a dalších souvisejících otázkách,“ uvedl na adresu členství ČEPRO prezident AKI ČR Michal Frano.

ČEPRO v minulosti několikrát prokázalo svoji stabilizační roli. V době, kdy měly rafinerie dodávající palivo do České republiky odstávku, zajistilo ve spolupráci s dalšími partnery dostatek pohonných hmot pro celý český trh. „V době koronakrize jsme zase rychle rozběhli výrobu dezinfekce a během necelých dvou měsíců dodali 4 miliony litrů tohoto materiálu. Chceme beze zbytku naplňovat svoji úlohu spolehlivého zdroje,“ popisuje Jan Duspěva.

AKI ČR vznikla v druhé polovině roku 2019 jakožto subjekt usilující o lepší ochranu kritické infrastruktury. V současnosti tvoří členskou základnu nejvýznamnější tuzemské společnosti z oblasti energetiky, ropného průmyslu, vodního hospodářství, telekomunikací či dopravy.

Více informací o Asociaci i její činnosti naleznete na jejím webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…