ČEZ: 2800 balíčků pro jihočeské zdravotníky

22.12.2021 19:33 | Tisková zpráva

Jejich energie zachraňuje lidské životy, proto se společnost ČEZ postará o to, aby jim nedošly síly. Zdravotníkům z covidových oddělení v jižních Čechách začala doručovat děkovné balíčky plné dobrot. Obsah balíčků zajistily místní chráněné dílny a neziskové organizace. První tisícovku převzali představitelé Jihočeského kraje a Jihočeské nemocnice v pondělí.

ČEZ: 2800 balíčků pro jihočeské zdravotníky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Vánoční pečivo, sušené ovoce, čokoláda, nebo různé řemeslné marmelády. To je jen neúplný výčet dobrot, které v těchto dnech skládají v různých variacích do speciálních balíčků pro zdravotníky klienti chráněných dílen po celé České republice. Tak vypadá poděkování lékařům, zdravotním sestrám a dalším lidem, kteří s vypětím sil pečují o covidové pacienty. Celkem společnost ČEZ obdaruje v průběhu prosince a ledna v jižních Čechách 2 800 zdravotníků.

„Mám k těmto lidem, kteří každý den věnují veškerou energii k záchraně životů covidových pacientů, obrovskou úctu a obdiv. V době, kdy čelí již déle než rok opakovaným vlnám epidemie a bohužel od některých i naprosto nepochopitelným slovním útokům, jim tímto chceme za ČEZ vyjádřit naši podporu a poděkování,“ uvedl při předávce předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš.

„Nasazení zdravotníků v našich nemocnicích je úžasné. O covidové pacienty se starají už déle než rok a půl, nesmírně si vážím jejich nasazení a obětavosti. Zaslouží si obrovské poděkování a vážím si toho, že na ně lidé i firmy myslí,“ doplňuje hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Do sestavení děkovných balíčků pro zdravotníky zapojila společnost ČEZ celkem 23 regionálních chráněných dílen a neziskových organizací. Letos kvůli špatné pandemické situaci nemohly v provozech ČEZ proběhnout tradiční vánoční trhy, na kterých tyto dílny pravidelně prodávají energetikům své výrobky. Jejich práce a snaha tak díky současné akci nepřijde vniveč.

„Zažíváme velmi výjimečný rok. Ani nám se nežije lehce, ale takový typ projektu, kdy se sami můžeme zapojit do pomoci a poděkování zdravotníkům, a zároveň vylepšit hospodaření, je pro nás i nadějí do budoucna,“ doplňuje Václav Běťák za Sady sv. Prokopa, které do balíčků dodaly sušené bio ovoce a šťávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …