ČEZ: Cvičení Návrat ověřilo zvládání mimořádných provozních stavů

19.10.2022 10:57 | Komerční článek

V pondělí 17. 10. 2022 se v sídle společnosti ČEPS uskutečnilo cvičení Návrat zaměřené na řešení mimořádných provozních stavů v elektrizační soustavě ČR v souladu s novou evropskou legislativou. Společnost ČEPS je zrealizovala ve spolupráci s poskytovateli podpůrných služeb provozovateli distribučních soustav, mezi které patří i ČEZ Distribuce.

ČEZ: Cvičení Návrat ověřilo zvládání mimořádných provozních stavů
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cílem cvičení Návrat bylo sjednocení chápaní možných provozních stavů v elektrizační soustavě se zaměřením na stav nouze a nouzový stav, představení postupů řešení v nouzovém stavu a prověření jejich úplnosti, jednoznačnosti a proveditelnosti. Pracovníci ČEZ Distribuce a ČEPS ve spolupráci se všemi zúčastněnými provedli v rámci nácviku činnosti vedoucí k eliminaci identifikovaného rizika, respektive k řízenému návratu do normálního stavu.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32342 lidí

„ČEZ Distribuce je součástí kritické infrastruktury státu a naším hlavním cílem je zajistit spolehlivé dodávky elektřiny zákazníkům. Každý takové cvičení je skvělou prevencí, jak nejen zajistit dodávky elektřiny, ale i zabezpečit základní životní potřeby obyvatelstva i zdraví osob,“ vysvětluje Radim Černý, místopředseda představenstva ČEZ Distribuce.

„Připravenost koordinovaně řešit mimořádné situace je nezbytným předpokladem pro zajišťování bezpečného a spolehlivého provozu elektrizační soustavy. Cvičení tohoto typu proto považujeme za velmi důležitá,“ prohlásil Pavel Šolc, člen představenstva ČEPS, a. s., pověřený řízením úseku Energetický obchod a dispečink.

První cvičení typu Návrat se uskutečnilo v online podobě 11. listopadu 2020.

ČEZ Distribuce, a. s. se sídlem v Děčíně, provozuje na území České republiky vedení v délce 167 628 km s 3,7 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech. Více informací ZDE.

Akciová společnost ČEPS působí na území České republiky jako výhradní provozovatel přenosové soustavy (elektrická vedení 400 kV a 220 kV) na základě licence na přenos elektřiny, udělené Energetickým regulačním úřadem podle Energetického zákona. Udržuje, obnovuje a rozvíjí 44 rozvoden se 78 transformátory, z nichž některé jsou určeny pro převádění elektrické energie z přenosové do distribuční soustavy, a vedení s napěťovou hladinou 400 kV o délce 3 795 km a 220 kV o délce 1 824 km. Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …