ČEZ Distribuce: Žádné plánované odstávky elektřiny přes vánoční a novoroční svátky

24.12.2020 8:40

Společnost ČEZ Distribuce omezí v předvánočním období a mezi svátky odstávky elektřiny. Během vánočních svátků nebude probíhat žádné plánované vypínání.

ČEZ Distribuce: Žádné plánované odstávky elektřiny přes vánoční a novoroční svátky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Na zásobovacím území ČEZ Distribuce by tak nic nemělo ohrozit smažení kaprů ani rozsvícení vánočních stromečků, aby mohli její zákazníci svátky prožít v příjemné vánoční atmosféře v poklidu svých domovů, bez omezení dodávek elektrické energie. 

V době od 15. 12. 2020 do 1. 1. 2021 nebudeme ČEZ Distribuce provádět práce, které je možné vzhledem k jejich charakteru přesunout na jiné období. „Jedná se zejména o práce spojené s údržbou nebo výstavbou distribučního zařízení,“ říká Radim Černý, místopředseda představenstva ČEZ Distribuce. „Uvedené zásady se netýkají vypínání v případě kalamitních a dalších mimořádných situací, kdy je pro odstraňování následků poruch nezbytně nutné distribuční zařízení vypnout,“ dodává Radim Černý.

Kvůli pandemii koronaviru energetici omezili plánované odstávky již od poloviny října, při vyhlášení nouzového stavu, který zatím trvá 23. 12. 2020.  Lidé tak mohli pohodlně pracovat z bezpečí svých domovů a jejich děti studovat prostřednictvím online výuky. ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…