ČEZ Distribuce obhájila „Bezpečný podnik“

26.10.2012 17:00

V úterý 23. října převzal generální ředitel ČEZ Distribuce Richard Vidlička z rukou ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka a generálního inspektora Státního úřadu inspekce práce Rudolfa Hahna v Kaiserštejnském paláci v Praze osvědčení „Bezpečný podnik“.

ČEZ Distribuce obhájila „Bezpečný podnik“
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Energetici navazují na činnost svých regionálních předchůdců, kteří titul získali již v roce 1997. Samotná ČEZ Distribuce se „Bezpečným podnikem“ stala před třemi lety. „Letos se tedy jedná o úspěšnou obhajobu, kterou jsme potvrdili vysokou úroveň integrovaného řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, požární ochrany i ochrany životního prostředí. Splněním požadavků deklarovaných v tomto programu, jsme dali jasně najevo naplnění zásady o prioritě řízení bezpečnosti v naší společnosti,“ říká Richard Vidlička, generální ředitel ČEZ Distribuce, a.s.

Generální ředitel ČEZ Distribuce Richard Vidlička přebírá z rukou ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka osvědčení „Bezpečný podnik".

Společnost ČEZ Distribuce obhájila titul, který uděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, po téměř měsíční kontrole systému řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pracovníky oblastních inspektorátů práce. „Z ocenění máme upřímnou radost, zasloužil se o něj celý tým spolupracovníků,“ dodává bezpečnostní ředitel ČEZ Distribuce Jiří Koutecký.

Program „Bezpečný podnik“ je jedním ze způsobů, jak implementovat systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci do celkového managementu a docílit tak vyšší úrovně bezpečnosti a ochrany zdraví. Program byl vyhlášen Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR a Státním úřadem inspekce práce již v roce 1996. V České republice se prokazuje platným osvědčením "Bezpečný podnik" 68 společností.  Ocenění se uděluje každý rok s platností po dobu tří let, a to podnikům, které splnily podmínky programu. V České republice se nyní prokazuje platným osvědčením „Bezpečný podnik“ 69 společností.

ČEZ Distribuce, a. s., je držitelem licence na distribuci elektřiny a ve smyslu energetického zákona č. 458/2000 Sb. je provozovatelem distribuční soustavy. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Hlavním posláním společnosti je distribuce elektrické energie fyzickým a právnickým osobám a stálé zvyšování kvality a spolehlivosti dodávky všem odběratelům.

Cílem  společnosti je zajišťovat  plně funkční roli výkonného správce aktiv distribuční soustavy v oblasti své působnosti. Předpokladem k naplňování podnikatelského záměru a poslání společnosti je bohatá tradice a know-how převzaté z dřívějších regionálních energetických společností a podporované odpovídajícím technickým i personálním zázemím.

Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…