ČEZ Distribuce v Ostravě rozdělila mezi nejaktivnější 102 tisíc

17.06.2022 13:29 | Komerční článek

Motivační program Prokopa Diviše, který pro studenty elektrooborů z partnerských škol již pošesté vyhlásila společnost ČEZ Distribuce, zná své vítěze. V Ostravě energetici rozdělili mezi nejaktivnější studenty Střední školy elektrotechnické celkem 102 tisíc korun. Podle vedení školy projekt plní svůj účel, zájem žáků základních škol o elektro obory se průběžně zvyšuje a postupně roste i aktivita studentů a učňů v rámci studia.

ČEZ Distribuce v Ostravě rozdělila mezi nejaktivnější 102 tisíc
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Změna je po těch šesti letech opravdu vidět. Navíc to, že jsme partnerská škola Skupiny ČEZ, nám umožňuje modernizovat vybavení a zatraktivňovat výuku. Teď například chystáme výuku fotovoltaiky v praxi,“ řekl Tomáš Führer, ředitel Střední školy elektrotechnické se sídlem v ulici Na Jízdárně.

Skupina ČEZ v poslední době realizuje a podporuje několik vzdělávacích projektů, aby dětem a mladým lidem představila energetiku jako perspektivní obor. Populární jsou například Distribuční maturity, při kterých studenti poznávají jednotlivé provozy. Renesanci zažívá také duální vzdělávání nebo soutěž Vím proč, která je určena i pro žáky základních škol.

„Průměrný věk zkušených energetiků se zvyšuje, což vidíme i v naší firmě. Abychom zajistili její budoucnost, potřebujeme děti a mladé lidi přitáhnout k energetice atraktivní formou,“ vysvětlila Lucie Masopustová, členka představenstva ČEZ Distribuce.

Motivační program Prokopa Diviše se zaměřuje na studenty elektro oborů vybraných středních škol napříč republikou. Oceněním a finanční odměnou chce ČEZ Distribuce studenty motivovat k dobrým školním výsledkům, účasti na studentských soutěžích nebo dalších aktivitách nad rámec běžné školní docházky. Poprvé byl vyhlášen ve školním roce 2016/17 pro pět partnerských středních škol Skupiny ČEZ. Od druhého ročníku se již tradičně zapojuje deset vybraných škol, a to z Plzně, Ostrova, Chomutova, Liberce, Kladna, Prahy, Hradce Králové, Pardubic, Olomouce a Ostravy. Hlavní motivací k dobrým studijním výsledkům je pochopitelně ocenění a peněžitá odměna 16 000, 11 000 a 7 000 Kč, dle umístění na 1.–3. místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…