ČEZ Dlouhé stráně: Záložáci a energetici pilovali řešení mimořádných situací. Přijel i generál Opata

26.09.2021 9:45 | Tisková zpráva

Vodní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně poskytla azyl příslušníkům Pěší roty aktivní zálohy Krajského vojenského velitelství Olomouc, kteří v rozlehlém areálu elektrárny po covidové pauze pilovali součinnost při řešení mimořádných situací.

ČEZ Dlouhé stráně: Záložáci a energetici pilovali řešení mimořádných situací. Přijel i generál Opata
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Na cvičení „záložáků“ zavítal také náčelník Generálního štábu Armády České republiky, armádní generál Aleš Opata. Ve stejný čas se na mimořádné situace připravovali také energetici, kteří v rámci pravidelného havarijního cvičení řešili situaci související s nálezem nástražného výbušného systému. 

Anketa

Vadí vám, že se premiér Babiš ,,kamarádí" s Viktorem Orbánem?

7%
85%
hlasovalo: 36554 lidí

Havarijní cvičení zaměstnanců Dlouhých strání trvalo od nálezu nebezpečného předmětu přes svolání havarijního štábu až po evakuaci a vyřešení situace jen pár desítek minut. „Připomněli jsme si, jak se v podobných situacích chovat. Obsluha velínu se přesunula do záložního velínu v podzemních útrobách elektrárny, takže jsme si vyzkoušeli, že dodávky elektřiny můžeme zajistit i v krizovém režimu,“ řekl šéf elektrárny Vítězslav Chmelař.

Příslušníci aktivní zálohy setrvali v areálu tři dny, které využili ke cvičení ochrany celé elektrárny, včetně obou přečerpávacích nádrží. Elektrárna Dlouhé stráně byla počátkem tohoto roku zařazena do seznamu objektů důležitých pro obranu státu. Mezi nejzajímavější body programu patřily ochrana před kontaminací vodního zdroje a před umístěním odpalovacího zařízení, řešení dopravní nehody nebo udržování pořádku při demonstraci. „Aktivní zálohy jsou důležitou součástí naší armády, mohou být nasazeny například při řešení živelních pohrom. Praktické cvičení v podobně složitých areálech, jako je elektrárna Dlouhé stráně, je pro všechny záložáky tou nejlepší školou,“ vysvětlila výběr místa kapitánka Lenka Irovská, mluvčí Krajského vojenského velitelství Olomouc.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…