ČEZ: Dukovany čeká „horké“ léto. Návštěvníkům nabídnou příjemný zážitek v stínu elektrárny

29.06.2022 13:30 | Tisková zpráva

První česká jaderná elektrárna se na prázdniny připravuje na návštěvu tisíců návštěvníků.

ČEZ: Dukovany čeká „horké“ léto. Návštěvníkům nabídnou příjemný zážitek v stínu elektrárny
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Vedle návštěvy výstavní expozice Infocentra energetici navíc připravili speciální prohlídky pro malé skupiny návštěvníků do přísně střeženého areálu, které se budou konat vždy od pátku do neděle v odpoledním čase. Zájemci o účast na těchto speciálních exkurzích se musí předem zaregistrovat. Zároveň zde počítají i s pořádáním příměstských táborů.

Už 8. července vyrazí první návštěvníci v osmičlenných skupinách na prohlídku Jaderné elektrárny Dukovany. S elektrárnou se nejprve seznámí v Infocentru, následně se podívají do jednoho ze sedmi podzemních krytů a projdou i střeženým areálem, kde navštíví strojovnu prvního výrobního dvojbloku. Celý program potrvá přibližně tři hodiny.

Energetici očekávají, že návštěvnost by se mohla vrátit na čísla návštěvnosti před covidovým obdobím. Na speciální prázdninové prohlídky připravili energetici 24 termínů. „Těší nás, že o prohlídky dukovanské elektrárny je stále velký zájem. Jeho nedávná modernizace přispěla k větší atraktivnosti, která návštěvníkům umožní ocitnout se přímo u reaktoru,“ prozradil Roman Havlín, ředitel Jaderné elektrárny Dukovany.

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6687 lidí

Zájemci o exkurzi se mohou přihlásit na webové stránce ZDE. Ti, co přijedou na elektrokolech mohou navíc své bicykly nabít přímo bezemisní jadernou elektřinou. Před infocentrem totiž energetici nabízí dobíjecí stanice hned pro dobíjení současně čtyř elektrokol.

Přímo u elektrárny mohou návštěvníci také navštívit největší jaderný vinohrad se včelími úly. V srpnu pak autokino pod chladicími věžemi JE Dukovany, které nabídne plejádu úspěšných českých komedií a filmů

Dalším lákadlem je také nedaleká Přečerpávací vodní elektrárna Dalešice, která je příjemným zpestřením především v horkých letních dnech. V útrobách elektrárny najdou návštěvníci nejen příjemné ochlazení, ale také technické zajímavosti z běžně nepřístupných částí provozu. Zájemci se mohou hlásit ZDE.

Od začátku roku elektrárna Dukovany vyrobila 7 107 867 megawatt hodin elektřiny. Dukovany a Temelín jsou zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…