ČEZ ESCO získala svou historicky největší zakázku. Rozsvítí 59 obchodů ve čtyřech státech

03.07.2018 20:58

ČEZ Energetické služby, dceřiná společnost ČEZ ESCO, dodá osvětlení pro 59 obchodů dámského oblečení Camaieu. Svítidla vyrobí brněnská továrna patřící Hormen CE, další dceřiné společnosti ČEZ ESCO. Hodnota zakázky přesahuje 30 milionů korun.

ČEZ ESCO získala svou historicky největší zakázku. Rozsvítí 59 obchodů ve čtyřech státech
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Jde o unikátní projekt. Celkem dodáme téměř 10 tisíc svítidel devíti různých typů, které sami vyrobíme. Je to jeden z velkých kroků našeho týmu osvětlení do oblasti retailu,“ říká generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák. Prodejny Camaïeu, které ČEZ ESCO rozsvítí, se nacházejí v Česku, Slovensku, Maďarsku a Rumunsku.

Původním přáním zákazníka bylo snížit náklady na osvětlení minimálně o padesát procent při navýšení světelného komfortu a zachování pozice jednotlivých světel. Tým osvětlení ČEZ ESCO následně pro Camaïeu propočítal několik dalších variant řešení a poskytl zákazníkovi vzorky světel k otestování. Společnost Camaïeu se nakonec rozhodla pro nejoptimálnější variantu, která zvýrazní atraktivitu výrobků a podtrhne věrnost barev.

„Budeme mít kvalitnější a příjemnější osvětlení, které zároveň šetří provozně dvě třetiny nákladů. Výzvou pro dodavatele byl náš jasný požadavek, aby se návratnost investice pohybovala do pěti let a aby klesly náklady na údržbu.To se podařilo,“ říká David Levička, technický ředitel Camaïeu pro Česko, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko.

„Pro nás je to opravdu velice zajímavá a tvůrčí zakázka, protože cílem není jen úspora, ale i co nejsilnější estetický efekt. Správně vybraným osvětlením lze dosáhnout toho, že zákazník vidí barevnou škálu zboží co nejblíže skutečnosti,“ říká Jiří Černý, který tým osvětlení v ČEZ ESCO vede. „Omezují se tím případy, kdy je zákazník následně nespokojen s barvou koupeného oblečení, protože v obchodě vypadala jinak, než pak na denním světle.“

Plánovaná úspora dosáhne 4478 megawatthodin, tedy 66 procent nákladů na provoz osvětlení, což s sebou přinese i nižší emise CO2 o 4530 tun ročně. Instalace 9345 svítidel bude probíhat mimo otevírací hodiny obchodů, tak aby nenarušila provoz. 

Camaïeu je francouzský prodejce oblečení pro ženy. Společnost byla založena v roce 1984 a v současnosti provozuje přes 1000 obchodů v 18 státech. Zaměstnává téměř 6000 lidí.

ČEZ ESCO (Energy Service Company), dceřiná společnost ČEZ, která komplexně pokrývá energetické potřeby firem, obcí a institucí všech velikostí. Zajišťuje dodávky elektřiny, plynu a tepla, energetické audity a energetické poradenství, výstavbu elektrických zařízení, kogeneračních jednotek a střešních fotovoltaických elektráren. Pro řadu zákazníků také jejich energetická zařízení provozuje a poskytuje služby týkající se údržby a servisu. ČEZ ESCO je rovněž dodavatelem služeb souvisejících s veřejnou a firemní elektromobilitou. Do ČEZ ESCO patří firmy AirPlus, AZ KLIMA, ČEZ Bytové domy, ČEZ Energetické služby, ČEZ ENERGO, ČEZ LDS, ČEZ Solární, Easy Power, Energocentrum Vítkovice, ENESA, EVČ, Hormen, KART a ČEZ Slovensko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…