ČEZ: Jediná dívka ze středních Čech se mezi ostatními studenty v Jaderné elektrárně Dukovany neztratila

19.05.2015 13:03

Historicky první královnou Jaderné maturity na dukovanské elektrárně se stala Michaela Mašková z Gymnázia ve Žďáru nad Sázavou, která ze všech nejlépe absolvovala závěrečný test.

ČEZ: Jediná dívka ze středních Čech se mezi ostatními studenty v Jaderné elektrárně Dukovany neztratila
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Druhý letošní běh Jaderné maturity byl přitom výjimečný vysokým počtem dívek mezi studenty. Jednou z nich byla i Michaela Flegrová, studentka prestižního Gymnázia Open Gate z Babic u Prahy. Vzdělávacího programu se tentokrát zúčastnilo 33 studentů, z toho 14 dívek, z 10 středních škol.

Třídenní program jaderné maturity byl naplněn řadou přednášek, setkání se zajímavými osobnostmi, exkurzí po elektrárně, v rámci kterých studenti navštívili například strojovnu, sklad použitého paliva, uložiště nízko a středně aktivních odpadů a řadu dalších zajímavých míst a zařízení. Závěr opět patřil setkání a diskusi s předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danou Drábovou.

„Je to moc příjemný pocit být královnou jaderné maturity. Kluci jsou přece jen více techničtějšími typy, takže častěji vyhrávají v podobných soutěžích a aktivitách. Moc mě těší, že jsem je jako zástupce něžnějšího pohlaví dokázala porazit,“ řekla první královna Jaderné maturity, pro niž je fyzika a hlavně ta jaderná, případně částicová, velmi zajímá. Není proto divu, že se jí v Jaderné elektrárně Dukovany líbilo.


Michaela Flegrová před vstupem do Jaderné elektrárny Dukovany během testu na alkohol. 

Stejně nadšená jaderným provozem byla i Michaela Flegrová z prestižní školy Open Gate, která se vyznačuje netradičním způsobem výuky s důrazem na člověka jako individuum. „O jaderné maturitě jsem se dozvěděla z webových stránek Skupiny ČEZ. Neváhala jsem se přihlásit, neboť její absolvování mi může pomoci ke studiu fyziky v Anglii nebo Nizozemí,“ poznamenala studentka. Po absolvování diskuze s Danou Drábovou pak ještě Michaela Flegrová uvedla: “Jsem příznivcem jaderné energetiky. Zejména proto, že je pro nás alternativou ke spalování fosilních paliv, což je určitě méně ekologické než výroba elektrické energie z jádra.“

Nejlepším důkazem, že svá slova myslí Michaela vážně, je skutečnost, že v závěrečném testu získala 17 bodů z 20 možných. A přestože nezískala pomyslnou královskou korunu, jedno prvenství se jí upřít nedá. Byla totiž jediným účastníkem, respektive účastnicí, dukovanské jaderné maturity ze středních Čech. Ostatní studenti pocházeli ze středních škol v Jihomoravském kraji a z kraje Vysočina.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…