ČEZ: Na páteční večer připravil Temelín pro rodiny s dětmi stezku odvahy

05.08.2021 22:33

Pohodová procházka za určitým cílem, ale i odměna za splněné úkoly. Takový program na páteční večer připravilo pro rodiny s dětmi Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín. Stezka odvahy s názvem „Jak žijí duchové u elektrárny Temelín“ začíná v zámeckém parku kolem energetického infocentra ve 20 hodin.

ČEZ: Na páteční večer připravil Temelín pro rodiny s dětmi stezku odvahy
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Navštívit infocentrum, v parku ukázat odvahu, složit tajenku a za ni pak získat zaslouženou odměnu. Takový program připravilo na páteční večer temelínské Infocentrum pro své nejmenší návštěvníky.

V nasvětleném parku energetici pro návštěvníky připraví celkem šest stanovišť, na kterých budou muset děti prokázat odvahu. Pokud to zvládnou a projdou celou zhruba kilometrovou stezku, čeká na ně zasloužená odměna. Rodiny mohou přijít kdykoli mezi 20. a 23. hodinou a je jen na nich, jak dlouho se zdrží. Jde o průchozí akci, bez shromažďování lidí, která je hlavně o pohodové procházce za určitým cílem. Ani věkově není akce jakkoli omezena. Úroveň „strašení“ bude přizpůsobena věku návštěvníka. Rezervace není potřeba, vstupné se také neplatí, ochranná opatření v podobě zakrytí úst a dezinfekce platí ve vnitřních prostorách infocentra.

Po několikaměsíční přestávce, kdy bylo infocentrum kvůli covid-19 preventivně uzavřeno, ho zájemci mohou navštívit od 1. července. Potřebné informace naleznou ZDE.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 8,6 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…