ČEZ: Obce mohou žádat o grant pro podzimní výsadbu alejí

15.07.2015 9:48

Začátkem července odstartovalo druhé kolo grantového řízení Nadace ČEZ Stromy, ve kterém mohou obce či městské části žádat o finanční pomoc na výsadbu stromů a alejí.

ČEZ: Obce mohou žádat o grant pro podzimní výsadbu alejí
Foto: cez.cz
Popisek: Sázení ovocné aleje ve Šluknově. Obce mohou žádat o grant pro podzimní výsadbu alejí od Nadace ČEZ.

Stačí vyplnit jednoduchý formulář na www.nadacecez.cz, finanční spoluúčast žadatele není nutná. Grant je otevřený do 31. července.

„Podpora výsadby alejí má neuvěřitelný ohlas. Hlásí se nám desítky obcí a měst s nápady na obnovu alejí v místech, kde dříve historicky existovaly, ale postupně bohužel vymizely,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Za 5 let zatím 212 stromořadí

Nadace ČEZ už pátým rokem podporuje jak vznik nových stromořadí, tak i obnovu zanedbané zeleně v místech, kde dříve aleje existovaly, ale postupem času zpustly či zcela vymizely. Doteď města a obce z poskytnutých grantů obnovily či nově vysadily 212 stromořadí, v regionu severních Čech jich od počátku projektu vzniklo 56. Do jejich sázení se zapojily například obce Ledvice, Bžany, Kadaň, Hora Sv. Šebestiána, Polerady, Kostomlaty, Stětí, Volfartice na Českolipsku i město Šluknov.

Maximální výše příspěvku od Nadace ČEZ je 150 tisíc korun. Každá obec může v grantovém řízení Oranžové stromy podat pouze jednu žádost o nadační příspěvek za rok. Datum, respektive pořadí zaslání žádosti rozhodování dárce neovlivní. Stejně jako v loňském roce zapojí Nadace do rozhodování o obdarovaných i své patrony z řad známých osobností.

Místo tištěné faktury peníze na stromy

Skupina ČEZ se rozhodla motivovat co nejvíce svých zákazníků, aby si nechali zasílat namísto klasické tištěné faktury elektronické vyúčtování. Peníze za tisk a poštovné, které díky těmto zákazníkům ušetří, společnost věnuje prostřednictvím Nadace ČEZ na výsadbu alejí v celé České republice. Cílem je zjednodušit život zákazníkům, a díky přechodu k elektronické formě fakturace šetřit společně s nimi životní prostředí. Peníze, které jí zákazníci takto pomohou ušetřit, věnuje v plné výši na ozelenění české krajiny.

Veškeré potřebné informace o grantovém řízení Stromy, pravidla i formuláře najdete na stránkách Nadace ČEZ.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací na www.nadacecez.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…