ČEZ: Olomoucká rychlodobíječka v české elitní pětce

09.05.2020 7:34

Rychlodobíjecí stanice elektromobilů na ulici Dolní Novosadská u dálnice D35 v Olomouci patří mezi pět nejvyužívanějších dobíjecích stanic provozovaných Skupinou ČEZ.

ČEZ: Olomoucká rychlodobíječka v české elitní pětce
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Její obliba rostla také v prvním čtvrtletí letošního i přes korovinarovou pandemii. Množství elektřiny, které z ní řidiči „natankovali“ do baterií svých elektromilů, meziročně vzrostlo téměř o deset procent.

Rychlodobíječka v Olomouci-Nemilanech vloni od ledna do března dodala do baterií elektromobilů 9 935 kWh, letos ve stejném období se odběry zvýšily o 9,4 procenta na 10 869 kWh. Obě dvě rychlodobíjecí stanice v této lokalitě celkově za první čtvrtletí dodaly do baterií elektrických aut 16 654 kWh.

Další rychlodobíjecí stanice na území Olomouckého kraje provozuje společnost ČEZ u restaurace McDonald´s v OC Haná a na parkovišti řetězce Kaufland ve Šternberku. Celkově za první tři měsíce letošního roku nabíjeli řidiči e-aut u dobíjecích stanic ČEZ na území Olomouckého kraje 2 176krát a načerpali 37 065 kWh.

ČEZ aktuálně v ČR provozuje více než 200 veřejných dobíjecích stanic, z toho je přes 140 rychlodobíjecích. Více o síti veřejných dobíjecích stanic ČEZ ZDE.

V České republice je aktuálně registrováno více než 3500 elektromobilů. V roce 2018 přibylo 725 vozů na elektrický pohon, loni 789 elektromobilů a jen za letošní první tři měsíce roku 866 e-aut. Březen 2020 byl s 266 novými registracemi suverénním historickým rekordmanem. Odhady dalšího vývoje hovoří o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta definitivně stávají běžnou součástí zejména městského provozu. Vyšší dojezd nových typů elektrických vozů v kombinaci s hustší sítí veřejných dobíjecích stanic také definitivně otevírají pro elektromobilitu cestování mezi městy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …