ČEZ: Oslavte den dětí v Elektrárně Chvaletice

31.05.2013 9:39

Den dětí si mohou malí oslavenci užít v Elektrárně Chvaletice. V sobotu 1. června proběhne Den otevřených dveří spojený s exkurzí do elektrárny a bohatým doprovodným programem, budeme se na Vás těšit od 9.00 do 13.00 hodin.

ČEZ: Oslavte den dětí v Elektrárně Chvaletice
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V sobotu si můžete udělat výlet a navštívit tak východočeskou Elektrárnu Chvaletice, která je dominantou především svým 300 m vysokým komínem, nejvyšším v České republice. Na  Den dětí jsou pro všechny zájemce a návštěvníky nejen z okolí Chvaletic a pro rodinné příslušníky zaměstnanců připraveny exkurze do elektrárny. Kvalifikovaní průvodci seznámí návštěvníky s výrobou elektřiny a tepla, provedou je v prostorách elektrárny a podají zasvěcený výklad, připraveni jsou i na všetečné otázky  malých a velkých návštěvníků.

U příležitosti dne otevřených dveří  je připraven  program hasičů elektrárny. V rámci každé prohlídky připravili návštěvu ohlašovny požáru s výkladem, předvedení výstroje hasiče, ukázku hašení zásahovým vozidlem CAS40 Mercedes Benz a dalších hasebních technik.

Pro děti je připraven doprovodný program v podobě různých her a soutěží o drobné odměny. Lákadlem bude jistě i nafukovací hrad se skluzavkou.

Elektrárna byla postavena v letech 1973 - 1979 na území bývalých Mangano-kyzových závodů, v nichž právě tehdy končila těžba pyritu. Jednotlivé bloky byly uvedeny do provozu v rozmezí jednoho roku - od konce roku 1977 do konce roku 1978. S výstavbou elektrárny souviselo dobudování Labské vodní cesty, protože severočeské hnědé uhlí, které se ve Chvaleticích spaluje, sem bylo do poloviny roku 1996 dopravováno z Lovosic po vodě. Elektrárna Chvaletice je díky svému komínu, který přesahuje výšku 300 m, dominantou východních Čech. Chladicí věže jsou vysoké cca 100 m a jejich průměr na zemi dosahuje kolem 60 m. Celkový elektrický instalovaný výkon 800 MW tvoří čtyři 200MW bloky. Prostřednictvím půldruhého kilometru dlouhého horkovodu ročně dodá okolo 45 TJ tepla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…