ČEZ: Pátým rokem věnovali dobrovolníci svůj čas dobré věci

22.10.2012 13:13

Šestnáct zaměstnanců Skupiny ČEZ věnovalo svůj dnešní pracovní den obecně prospěšné společnosti s názvem Žebřík. Dobrovolníci třídili a rovnali darované oblečení pro dva dobročinné obchody v Mariánských Horách a Porubě. Celkově se do letošní pomoci neziskovým organizacím na severu Moravy zapojilo 60 zaměstnanců Skupiny ČEZ.

ČEZ: Pátým rokem věnovali dobrovolníci svůj čas dobré věci
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Kdo si najde „Čas pro dobrou věc,“ může jeden pracovní den v roce věnovat potřebným. Skupina ČEZ tuto možnost nabízí svým zaměstnancům již pátým rokem. Tentokrát dobrovolnice pomáhaly v Ostravě a uzavřely tak letošní sérii skupinových akcí.

Šestnáct personalistek se rozhodlo podpořit organizaci, která provozuje dva dobročinné obchody. Prodává v nich darované předměty, zejména oblečení. Celý výtěžek pak soustředí na rekonstrukci stacionáře Žebřík v Nové vsi u Ostravy, který začne sloužit handicapovaným lidem na jaře příštího roku. Dokončovací práce provádějí „přátelé Žebříku“ ve svém volném čase a o víkendech.

Dobrovolníci ze severní Moravy letos nepomáhali poprvé, čtyřiačtyřicet zaměstnanců Skupiny ČEZ věnovalo v posledním zářijovém týdnu svůj pracovní den šesti neziskovým organizacím. V Opavě, Ostravě a Šumperku pracovali pro Dům sv. Cyrila a Metoděje, Dětský domov Na Vizině, Armádu spásy, Dětské centrum Domeček, Centrum Pomněnka a Hospic sv. Lukáše.

Informace o moravských veřejně prospěšných organizacích, kterým v letošním roce pomáhali zaměstnanci Skupiny ČEZ: 

Žebřík, obecně prospěšná společnost: byla založena roku 2008 s cílem vybudovat stacionář pro mladé, a to nejen pro žáky ostravské Základní speciální školy. Jejím cílem je aktivně pomáhat handicapovaným lidem a svépomocí pro ně vybudovat denní stacionář v Nové vsi u Ostravy. Ten by měl být slavnostně otevřen na jaře příštího roku.

Charita Opava, Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené - poskytuje sociálně aktivizační služby a chráněné bydlení. Cílovou skupinu tvoří dospělí, těžce zrakově postižení nebo lehce mentálně postižení občané z celé republiky. Jsou to lidé, kteří i přes svůj handicap chtějí žít běžným životem - dále se vzdělávat, samostatně bydlet či aktivně trávit svůj volný čas.

Charita Ostrava, Hospic svatého Lukáše - je určen pro osoby nevyléčitelně nemocné v terminálním stádiu života, jejichž obtíže nevyžadují léčbu v nemocnici a není možné je zvládnout ani v domácím prostředí. Cílem práce týmu odborníků hospice je dosažení co nejlepší kvality života nemocného i jeho rodiny.

Centrum Pomněnka, Šumperk - od roku 1997 poskytuje denní služby pro osoby s mentálním postižením. Posiluje sociální začleňování osob s mentálním postižením. Snaží se, aby si udržely stávající schopnosti a dovednosti a našly řešení jejich nepříznivé sociální situace.

Dětský domov Na Vizině, Slezská Ostrava, třetím rokem nabízí ústavní výchovu pro děti a mládež. S náhradní rodinou zde vyrůstají děti, které nemohou být vychovávány ve vlastní rodině a nebyly zařazeny do programu osvojení. Celodenní režim probíhá v rodinné skupině.

Dětské centrum Domeček, Ostrava - poskytuje zdravotní, výchovnou a sociální péči dětem ve věku do 5 let. Jedná se o nestátní zdravotnické zařízení. Péče je poskytována formou ústavní péče v nepřetržitém provozu a částečně ambulantně, kapacita centra je 100 dětí.

Armáda spásy, Ostrava – Poruba, stará se o ty, kteří potřebují pomoc, či se ocitli bez střechy nad hlavou, stejně jako o osamělé a hledající. Podílí se na prevenci bezdomovectví v Ostravě, provozuje Centrum sociálních služeb pro ženy a matky s dětmi nebo Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

O projektu:

Projekt firemního dobrovolnictví „Čas pro dobrou věc“ organizuje Skupina ČEZ od roku 2008. Jedná se o dlouhodobou spolupráci založenou na dobrovolnosti všech zúčastněných stran. Během čtyř let se zapojilo 1541 firemních dobrovolníků, kteří pomáhali průměrně v 50 veřejně prospěšných organizacích ročně. Tato forma pomoci doplňuje firemní filantropii jako součást společensko odpovědných aktivit Skupiny ČEZ.

Společnost ČEZ jako největší firemní dárce získala poosmé ocenění „TOP Odpovědná firma“ v kategorii podle absolutního objemu rozdělených prostředků. Umístění v žebříčku jí přineslo speciální ocenění platformy Byznys pro společnost – FIRMA A ŠKOLA za dlouholetý systematický a strategický přístup k rozvoji vzdělávání v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…