ČEZ: Písecká městská doprava přechází na elektrobusy

02.02.2021 10:06

Hned pětici nových elektrobusů provozuje v Písku společnost CSAD autobusy České Budějovice. O jejich napájení se postaralo ČEZ ESCO, které do areálu tamního dopravce instalovalo sedm dobíjecích stanic.

ČEZ: Písecká městská doprava přechází na elektrobusy
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Městská hromadná doprava v Písku tak kompletně přechází na elektrický pohon. Vedle toho mohou individuální motoristé využívat i tři rychlodobíjecí stanice ČEZ. Město na řece Otavě tak postupně naplňuje svou strategii Smart Písek.

Sedm nových dobíjecích stanic instalovalo ČEZ ESCO v píseckém areálu společnosti ČSAD Autobusy České Budějovice. Ta ve městě na Otavě nově provozuje pět moderních elektrobusů.

„Elektrobusy v Písku jsou realitou. Jsme moderní dopravce, který využívá moderní technologie a věří v ně. Veřejná doprava je právě tím odvětvím, které musí jít příkladem v používání ekologicky šetrných technologií. Jsme rádi, že městskou dopravu v Písku můžeme provozovat elektrobusy, které lze v současně době považovat za jedničku ekologicky úsporných vozidel. Vladimír Homola, generální ředitel společnosti ČSAD Autobusy České Budějovice.

Moderní způsob přepravy přináší Písku méně škodlivých emisí, ale i ekonomické úspory. „Písek se posunuje mezi města s ekologickou veřejnou dopravou pro 21. století. Nová flotila elektrobusů je jednoznačně šetrnější k přírodě a městu přinese i výrazné provozní úspory. Věříme, že ekologické vozy ocení písecká veřejnost i návštěvníci města,“ říká Eva Vanžurová, starostka Písku.

Vedle sedmi stojanů instalovala společnost ČEZ ESCO v areálu ČSA Autobusy Písek i trafostanici, ze které se celý areál napájí a modernizovala část osvětlení. „Služby ČEZ ESCO pro bezemisní hromadnou dopravu vnímám jako důležitou součást rozvoje měst a praktické naplňování konceptu smart řešení. V Písku již ČEZ ESCO dlouhodobě působí v rámci úspěšného projektu energetických úspor formou EPC, rádi tak přidáváme další „díl“ do mozaiky čistého a příjemného města pro život. Vedle technologie k napájení a kompletních servisních služeb pro sedmičku dobíjecích stanic zajistíme i osvětlení části areálu,“ doplňuje za ČEZ ESCO generální ředitel Kamil Čermák

. Zatímco pětice standardních dobíjecích stanic zajišťuje především noční dobíjení, pro podporu vyššího denního nájezdu slouží dvě rychlodobíjecí stanice. Ty zvládnou dobít elektrobusy během jedné až dvou hodin na kapacitu postačující k dokončení potřebného nájezdu autobusu.

ČEZ v jihočeském regionu buduje také infrastrukturu nutnou pro rozvoj elektromobilů. Aktuálně zde funguje 10 veřejných rychlodobíjecích stanic o výkonu 50 kW schopných doplnit většinu kapacity baterie e-auta v řádu desítek minut. Vedle tří stojanů v krajské metropoli Českých Budějovicích je stejný počet stanic právě v Písku a po jedné v Třeboni, Soběslavi, Prachaticích a Vimperku. V přípravě jsou v dohledné době stanice v dalších lokalitách. Celkově provozuje ČEZ v České republice momentálně více než 270 veřejných dobíjecích stanic. Aktuální mapa lokalit s dobíjecími stanicemi a komplexní set informací je k dispozici ZDE.

Společnost ČEZ ESCO ze Skupiny ČEZ v oblasti elektromobility nabízí širokou paletu souvisejících služeb a produktů pro firmy, municipality a kraje. Jde například o návrh a instalaci dobíjecích stanic na klíč, elektrifikaci automobilových flotil, platformy pro dobíjení, včetně IT řešení, pronájmy či prodeje elektromobilů nebo wallboxy a kabely pro dobíjení. Pro samosprávy ČEZ nabízí realizaci a provoz dobíjecích stanic pro elektrobusy či návrhy konceptu elektromobility pro jednotlivá města a regiony.

ČSAD Autobusy České Budějovice je provozovatelem osobní autobusové dopravy, pravidelné linkové i nepravidelné zájezdové dopravy na území Jihočeského kraje. Společnost ČSAD Autobusy České Budějovice také zajišťuje městskou hromadnou i příměstskou autobusovou dopravu v řadě měst Jihočeského kraje a je jedním z dopravců zapojených do Integrovaného dopravního systému Jihočeského kraje.

Víte, že…

  • Skupina ČEZ se již různou formou angažuje v provozu elektrobusů v Praze, Trutnově, Třinci, Vrchlabí, Olomouci nebo Novém Jičíně?
  • energii pro nabití plné kapacity 172kWh baterií jednoho z píseckých elektrobusů dokázala loni jihočeská jaderná elektrárna v Temelíně vyrobit za necelou půlvteřinu?
  • prvním městem ČR, které elektrobus zařadilo na pravidelné lince MHD, bylo v roce 2004 Znojmo? V té době bylo také jediným evropským městem, kde e-bus jezdil ve veřejné dopravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…