ČEZ: Světový den zvýšení povědomí o autismu podpořili energetici modrými světly již poosmé

03.04.2022 14:29 | Komerční článek

Již devětkrát „Česko svítilo modře“, přičemž Skupina ČEZ se připojila k celorepublikové kampani, jejímž cílem je porozumět světu lidí s autismem, poosmé v řadě. V noci z 2. na 3. dubna se tak napříč celou republikou rozzářily vybrané industriální, administrativní a další objekty modrou barvou. V Ústeckém kraji to byly elektrárny Tušimice a Ledvice a děčínské sídlo ČEZ Distribuce. Skupina ČEZ se tím rovněž hlásí k Cílům udržitelného rozvoje OSN (SDGs). V tomto případě k cíli 10 = Méně nerovnosti.

ČEZ: Světový den zvýšení povědomí o autismu podpořili energetici modrými světly již poosmé
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Nadace ČEZ v rámci celosvětového „modrého dne a noci“ podpořila částkou 119 900 Kč Nadační fond ATYP, jehož cílem je šíření osvěty o lidech s autismem, ADHD, či o lidech s duševními nemocemi. Rovněž poskytuje podporu lidem, kteří pečují o děti s poruchami autistického spektra a děti s jinými specifickými vzdělávacími potřebami. Aktuálně pak nadace spustila v mobilní aplikaci EPP – Pomáhej pohybem hned dva projekty organizací, které se zabývají pomocí všem lidem s autismem. Plzeňské Občanské sdružení ProCit, z. s., potřebuje na své aktivity 97 020 Světlo autismu, z. ú., z Ostravy 50 000 korun.

Na severu Čech Skupina ČEZ již několikrát pomohla ústecké pobočce Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením v ČR, jejímž cílem je napomáhat klientům s mentálním defektem v zapojení do společnosti a vzdělávacího procesu. Finanční prostředky prostřednictvím Nadace ČEZ například mířily i do Střediska rané péče SPRP Liberec, které kromě jiného poskytuje péči a poradenství rodinám s autisty.

Další pravidelně podporovanou organizací je Výtvarné centrum – Unikátní projekty Sněženka ve Smržovce a jeho rekondiční výtvarné pobyty hendikepovaných dětí, tedy i těch s autismem. Liberecké Sdružení Tulipan je pro změnu pravidelným účastníkem vánočních a velikonočních trhů chráněných dílen v děčínském sídle ČEZ Distribuce, která je rovněž dlouholetým partnerem Jedličkova ústavu v Liberci.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí

Letošní IX. ročník Česko svítí modře je zaměřený na osvětu pracovníků krajských, městských a obecních úřadů, pracovníků v sociálních službách, sociálních pracovníků a dalších osob, s nimiž lidé s autismem řeší nejrůznější životní situace. Pro tyto pracovníky vznikl informační balíček obsahující mimo jiné i příručku, jak efektivně komunikovat s lidmi s poruchou autistického spektra (PAS), kteří tvoří až 2,7 % světové populace.

Kromě severočeských lokalit byly v rámci Skupiny ČEZ dále nasvíceny Zákaznické centrum v Plzni, Malá vodní elektrárna Hučák v Hradci Králové, hlavní vrátnice s nápisem Jaderná elektrárna Dukovany, Infocentrum JE Temelín, zámeček Vysoký Hrádek a Dům energetiky v Ostravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

16:05 CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

S blížícím se začátkem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které proběhne od 10. do 26. kvě…