ČEZ: Temelín připravil na Velikonoce program pro děti

12.04.2022 15:16 | Komerční článek

Pohodová procházka za určitým cílem, ale i sladká odměna za splněné úkoly. Takový program na Velikonoce připravilo pro rodiny s dětmi Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín.

ČEZ: Temelín připravil na Velikonoce program pro děti
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Velikonoce s Joulinkou začínají v Temelíně ve čtvrtek a potrvají až do pondělí. Návštěvníci rovněž mohou absolvovat unikátní virtuální prohlídku temelínské elektrárny tzv. ReakTour.

Navštívit infocentrum, v parku splnit úkoly, posbírat potřebná razítka a za ně pak získat sladkou odměnu. Takový program připravilo na Velikonoce temelínské Infocentrum pro své nejmenší návštěvníky.

„Půjde o vědomostní i sportovní úkoly. Rodiny mohou přijet ráno nebo odpoledne a je jen na nich, jak dlouho se zdrží. Je to hlavně o pohodové procházce za určitým cílem,“ uvedla Hana Marečková z Infocentra JE Temelín.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí

Rezervace není potřeba, vstupné se také neplatí, infocentrum bude otevřeno každý den od 9 do 16 hodin. Při nepříznivém počasí soutěž poběží přímo v zámečku Vysoký Hrádek.

Vedle toho si zájemci mohou prohlédnout i vlastní infocentrum. Největším lákadlem je virtuální prohlídka elektrárny tzv. ReakTour, které umožňuje návštěvníkům nahlédnout do nejzajímavějších a nejstřeženějších míst elektrárny. Prostřednictvím speciálních brýlí se například dostanou nad jaderný reaktor, do chladicí věže nebo velína temelínské jaderné elektrárny. Více k exkurzím v temelínském Infocentru najdete ZDE.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 5,3 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…