ČEZ: Temelínské infocentrum bude svítit modře, energetici se tak připojí k podpoře lidí, postižených autismem

31.03.2023 20:29 | Komerční článek

Obě jaderné elektrárny Dukovany i Temelín se společně s dalšími provozy Skupiny ČEZ i letos připojí k celorepublikové kampani „Česko svítí modře“ s cílem více porozumět světu lidí s autismem. Temelín své Infocentrum v zámeček Vysoký Hrádek nasvítí modrou barvou v noci na neděli. Energetici tak vyjádří podporu osobám s poruchou autistického spektra, u nichž právě komunikace je problematickou oblastí.

ČEZ: Temelínské infocentrum bude svítit modře, energetici se tak připojí k podpoře lidí, postižených autismem
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Celkem 20 LED světel modré barvy nasvítí v noci ze soboty na neděli Informační centrum elektrárny Temelín. Energetici tak vyjádří podporu lidem postižených autismem. Jen v České republice se porucha týká přibližně 200 tisíců lidí. A právě na tuto sobotu 2. dubna připadá Světový den zvýšení povědomí o autismu.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26158 lidí

„Podpoře organizací, které pomáhají lidem s poruchou autistického spektra, se věnujeme dlouhodobě. Projekty zaměřené na tuto oblast najdou uživatelé v aplikaci EPP nejen v dubnu, který je tradičně tématu autismu dedikován, ale v podstatě po celý rok. Pohyb přirozeně bourá bariéry a spojuje, proto je EPPka skvělým nástrojem, jak o problematice autismu dát vědět co nejširší veřejnosti,“ říká ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Právě prostřednictvím použitím aplikace EPP – Pomáhej pohybem se může veřejnost zapojit do pomoci konkrétním organizacím, které se o lidi s autismem starají. Nadace ČEZ v těchto dnech nasadila do aplikace pomoc pro LÍP A SPOLU z Českolipska, Rodinné integrační centrum z Pardubicka, FOR HELP – Autismus z Ostravska a pražský Nadační fond ATYP. Poté co od veřejnosti získají potřebný počet bodů, vyplatí energetická nadace organizacím dohromady téměř půl miliónu korun.

Skupina ČEZ vedle obou jaderných elektráren nasvítí dalších šest objektů v jiných částech republiky.

Poruchy autistického spektra postihují dle nejnovějších průzkumů kolem 2,7 procent populace, v Česku žije s některou z forem autismu asi 200 tisíc lidí. Jedná se o celoživotní postižení v oblasti vnímání, představivosti a sociální komunikace. V 70 % se jedná o postižení kombinované. Lidé s PAS dokážou s adekvátní podporou žít plnohodnotný život a obohatit společnost svým jedinečným, originálním vnímáním světa. Více informací najdete ZDE.

Informace z JE Temelín 31. 3. 2023

První i druhý blok je v provozu. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Informace o parametrech na 1. bloku: 

  • blok je v provozu 
  • výkon turbogenerátoru – 1097 MWe 
  • výroba elektřiny od začátku roku: 2 352 144 MWh

Informace o parametrech na 2. bloku:

  • blok je v provozu 
  • výkon turbogenerátoru – 1097 MWe 
  • výroba elektřiny od začátku roku: 2 351 250 MWh

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…