ČEZ Teplárenská: Na Trutnovsku zahájili topnou sezonu

10.09.2019 7:34

ČEZ Teplárenská na východě Čech v průběhu letní odstávky zkontrolovala všechny parovody, horkovody, výměníky a další zařízení, která není možné za běžného provozu odstavit.

ČEZ Teplárenská: Na Trutnovsku zahájili topnou sezonu
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Smyslem každoročních letních odstávek je zajistit spolehlivost a komfort dodávek tepelné energie pro nadcházející topnou sezonu.

Většinu prací spojených s přípravou na topnou sezonu jsme zrealizovali ve druhém červencovém týdnu během celozávodní odstávky horkovodů a parovodů. Na parovodu Krkonoše jsme vyměnili sekční armaturu DN 500 v lokalitě Svoboda nad Úpou. Na horkovodu Trutnov jsme provedli tlakovou zkoušku, která prověřila kondici našich rozvodů. Provedli jsme také potřebné opravy ve výměníkových stanicích a na sekundárních rozvodech. 

Vzhledem k tomu, že byly splněny podmínky pravidel pro vytápění, které upravuje vyhláška o dodávce tepelné energie a na žádosti odběratelů, zahájili jsme na Trutnovsku v pondělí 9. září topnou sezonu 2019/2020, což je o dva týdny dříve než v loňském roce, kdy se začalo topit až 24. září.

Pravidelná dodávka tepelné energie se zahájí podle vyhlášky č. 194/2007 Sb. tehdy, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13 ºC ve dvou dnech po sobě jdoucích a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13 ºC v následujícím dni. Průměrnou denní teplotou venkovního vzduchu je čtvrtina součtu venkovních teplot měřených ve stínu s vyloučením vlivu sálání okolních ploch v 7, 14 a ve 21 hodin, přičemž naposledy měřená teplota se počítá dvakrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…