ČEZ Teplárenská už začala lidem v Orlové a Bohumíně dodávat teplo

26.09.2018 22:16

Společnost ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ zahájila v pondělí dodávky tepla do Orlové a dnes do Bohumína. Firma je na zimu připravena, v letních měsících zajistila pravidelné kontroly i plánovanou údržbu.

ČEZ Teplárenská už začala lidem v Orlové a Bohumíně dodávat teplo
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V průběhu podzimu začne firma dodávat teplo také do nových skleníků na pěstování rajčat, které v Dolní Lutyni staví společnost NWT.

Topná sezona začala v Orlové a Bohumíně zhruba o týden později než před rokem. „Teplo začínáme dodávat poté, kdy průměrná denní teplota ve dvou po sobě jdoucích dnech klesne pod 13 stupňů Celsia,“ vysvětlil legislativní podmínky zahájení topné sezony obchodní ředitel ČEZ Teplárenská Radim Sobotík s tím, že v Orlové si spuštění dodávek tepla vyžádali dokonce s dvoudenním předstihem.

Loňský požár v dětmarovické elektrárně dodávky tepla nijak neohrozí. „Elektrárna už má v běžném provozu dva bloky. Navíc máme v areálu elektrárny připraveny záložní zdroje na plyn i topný olej,“ vysvětlil Radim Sobotík.

V obou městech je na centrální zásobování teplem od ČEZ Teplárenské napojeno téměř 13 000 domácností, z toho kolem 8 800 v Orlové a další zhruba čtyři tisíce v Bohumíně. Výhodou centrálních dodávek je kromě stabilních cen také minimalizace ekologické zátěže regionu – díky investicím Skupiny ČEZ vypouští Elektrárna Dětmarovice do ovzduší minimum nebezpečných látek a splňuje ty nejpřísnější evropské normy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…