ČEZ: V Temelíně covid nepodceňují

15.11.2022 15:02 | Komerční článek

Usnadnit přístup k očkování proti nemoci covid a posílit kolektivní imunitu pracovníků kritické infrastruktury. To jsou hlavní důvody, proč společnost ČEZ v letošním roce hned pětkrát zorganizovala v Jaderné elektrárně Temelíně očkování svých zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků přímo na pracovišti. V jihočeské elektrárně tuto možnost letos využily více než tři stovky lidí. V drtivé většině šlo o posilující čtvrtou dávku. Celkově je v Temelíně naočkováno téměř devadesát procent zaměstnanců.

ČEZ: V Temelíně covid nepodceňují
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Očkování energetiků v prostorách vlastního testovacího centra provádí najatá zdravotnická organizace. Pro pracovníky Temelína je očkování dobrovolné. Lidé si mohou vybrat jednu ze dvou vakcín – Pfizer/Biontech a Moderna.

„Je jen dobře, že současná situace není tak dramatická jako v minulých letech. Není to ale důvod k podcenění, proto se snažíme zájemcům očkování co nejvíce usnadnit. Zázemí a systém máme v Temelíně vybudovaný, navazujeme tak pouze na očkování, které tady v určitých intervalech stále probíhá,“ uvedl Daniel Rous, bezpečnostní ředitel Skupiny ČEZ.

ČEZ pro temelínské zaměstnance zajišťuje očkování během celého roku. Naposledy v Temelíně očkovali v polovině října. Celkově tak letos pro své zaměstnance a rodinné příslušníky energetici připravili pět možností nechat se očkovat. S ohledem na příznivou situaci zatím nebyl důvod, aby na jaderných elektrárnách přijímali zvýšená ochranná opatření. „Pokud to bude potřeba, jsme schopni posílit ochranu velice rychle. Systém máme z minulosti nastavený a opatření budeme přijímat v návaznosti na vývoj,“ doplnil Jan Kruml, ředitel Jaderné elektrárny Temelín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…