ČEZ: Vodní elektrárna Střekov je přístupná non-stop. Díky virtuální prohlídce!

06.11.2014 12:14

Cestu k nejzajímavějším nebo běžně nepřístupným partiím elektráren nabízí pokračování úspěšných virtuálních prohlídek provozů Skupiny ČEZ. Každou středu se návštěvníkům postupně otevírá jedna z 5 lokalit s celkem 90 zastaveními. Cesta zákulisím energetických provozů pokračuje na jednom ze symbolů Ústí nad Labem – elektrárně Střekov. První sérii virtuálních prohlídek dosud navštívilo téměř 60 tisíc unikátních uživatelů internetu.

ČEZ: Vodní elektrárna Střekov je přístupná non-stop. Díky virtuální prohlídce!
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Je libo cesta až do reaktorové šachty jaderné elektrárny Dukovany? Víte, co znamená smart region? Toužíte vidět, jak uvnitř vypadá jeden z divů světa – přečerpávací vodní elektrárna na Dlouhých stráních v Jeseníkách? Nebo se chcete jen tak kochat pohledem z výšky na kaňony dvou největších českých řek – Labe u Střekova a Vltavy u Orlíka? Tohle i mnohem víc zažijete prostřednictvím právě spouštěného druhého cyklu virtuálních prohlídek elektráren Skupiny ČEZ!

Každou středu počínaje 29. říjnem nabízí stránka http://www.cez.cz/cs/cez-virtualni-prohlidky/index.html premiéru virtuální prohlídky jedné z pěti lokalit. Cyklus pokračuje Střekovem, poslední velkou elektrárnou na českém úseku Labe. V týdenních intervalech budou následovat exkurze do dalších čtyř lokalit (viz tabulka).

Lokalita

Typ elektrárny

Termín premiéry

Orlík

Průtočná vodní

uveřejněno

Střekov

Průtočná vodní

uveřejněno

Vrchlabí

Smart region – kogenerační jednotka, elektromobilita, distribuční řízení, multifunkční dům

12.11. 10:00

Dlouhé stráně

Přečerpávací vodní

19.11. 10:00

Dukovany

Jaderná

26.11. 10:00

Virtuální prohlídka vodní elektrárny Střekov je skutečným zážitkem. Startuje oku lahodícím leteckým panoramatem polabské krajiny před Ústím nad Labem s dominujícím Masarykovým zdymadlem a nad ním se vypínajícím hradem Střekov. Jako při živé exkurzi dá návštěvníkům možnost „prosmýčit“ všechny prostory od exteriérů vodního díla až po turbínu. Uživatel internetu si může prohlédnout i vše, čím elektrárna informuje skutečného návštěvníka.

„Věřím, že tato prohlídka bude příjemným oživením pro ty, kteří už exkurzi na Střekově absolvovali a současně i pozvánkou pro ostatní,“ říká vedoucí provozu elektrárny Střekov Milan Machata.

Každá prohlídka startuje leteckým panoramatem lokality a uživatel může pak na základě vlastní volby navštívit nejdůležitější části elektrárny. To vše doplněno popisky, technickými daty a dalšími zajímavostmi. Pětice lokalit nabídne celkem 90 zastavení. Projekt, který má i svou anglickou verzi, vznikl na základě spolupráce agentury CDI.CZ a specialistů provozu a komunikace Skupiny ČEZ. Jeho první série byla letos na jaře nominována na Českou cenu za PR a dosud ji navštívilo téměř 60 tisíc unikátních uživatelů internetu.

Více informací

- o vodní elektrárně Střekov http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny/obnovitelne-zdroje/voda/vodni-elektrarny-cez/strekov.html
- o elektrárnách Skupiny ČEZ v ČR http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny.html

Víte, že…

• portfolio elektráren Skupiny ČEZ v České republice zahrnuje 2 jaderné, 13 uhelných, 35 vodních, 13 fotovoltaických, 2 větrné elektrárny a také jednu bioplynovou stanici?

• dceřiná společnost ČEZ Energo provozuje zhruba 80 kogeneračních jednotek – malých kombinovaných výroben elektřiny a tepla?

• v rámci ČEZ letos poprvé převáží objem výroby v jaderných elektrárnách nad produkcí z uhelných elektráren?

• na komplexní odsíření našich uhelných elektráren uskutečněné v 90. letech navazujeme tzv. komplexní obnovou vybraných uhelných zdrojů (Tušimice, Ledvice, Prunéřov)?

• současně probíhající modernizace a ekologizace vodních elektráren umožní do roku 2022 zvýšení jejich produkce o 60 milionů kWh elektřiny a tím pokrytí spotřeby dalších 17 tisíc domácností?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…