ČEZ: Z nových dílen odejdou žáci s hendikepem zručnější

25.11.2012 18:41

Jemnou motoriku, soustředěnost, představivost, vytrvalost a mnoho dalších vlastností, a také manuální dovednosti a fantazii mohou ode dneška rozvíjet hendikepovaní žáci na Základní škole Gen. Svobody v Hlučíně. Praktická výchova probíhající ve zmodernizované školní dílně zvýší v budoucnu podstatně jejich šance na lepší společenské uplatnění. Projekt podpořila Nadace ČEZ částkou 180 tisíc korun.

ČEZ: Z nových dílen odejdou žáci s hendikepem zručnější
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Škola, kde je stěžejním předmětem kromě výtvarné výchovy a přírodopisu právě pracovní vyučování, pomáhá svým mentálně postiženým žákům také s volbou jejich budoucí orientace – výběrem budoucího povolání. „Prakticky jen u nás dostanou děti příležitost osahat si konkrétní materiály jako dřevo, kov nebo třeba plast. A nikde jinde v okolí se s takovými materiály nenaučí zacházet,“ vyzdvihuje přínos pracovní učebny Zuzana Harazimová, zástupkyně ředitele školy.  

Zastaralé, dnes už nevyhovující vybavení dílny nahradil moderní nábytek. Dílenské stoly doplnilo další příslušenství. Staré židle a skříně na pracovní nářadí nahradily nové. Svou zručnost mohou žáci rozvíjet také díky novým svěrákům a dalšímu dílenskému náčiní. Základní škola slouží dětem jako odrazový můstek k dalšímu vzdělávání, zejména na hlučínském učilišti pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.

Žáci se svými drobnými výtvory také dokážou pochlubit. Škola je vystavuje například na vánočních trzích nebo během dnů otevřených dveří. Nezřídka také zdobí její interiér. Také ptačí budky na pozemku školy vyrobily ruce hendikepovaných žáků v tamních dílnách.  

Pořízení nového vybavení dílny pro praktické vyučování podpořila Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů. „Podpora vzdělávání patří k našim prioritám. V dětech vidíme svou budoucnost, a proto děláme hodně pro jejich rozvoj,“ říká Bohdana Horáčková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…