ČEZ: Zájem o Den pootevřených dveří v JE Temelín je mimořádný

19.07.2021 14:58

Během 48 hodin od zveřejnění zaplnili zájemci všechna volná místa na exkurzi v Jaderné elektrárně Temelín, jednoho z nejpřísněji střežených areálů v České republice. Navštívit Temelín tuto sobotu stojí za to i tak.

ČEZ: Zájem o Den pootevřených dveří v JE Temelín je mimořádný
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Pro děti a lidi, kteří se nestihli registrovat, je však připravený bohatý doprovodný program v rámci Infocentra v zámečku Vysoký Hrádek na okraji areálu temelínské elektrárny. Těšit se mohou na dětský koutek, virtuální prohlídky nebo tradiční charitativní Oranžové kolo. Veškerý program i prohlídky jsou zdarma.

Tradiční den otevřených dveří v sobotu 24. července bude mít novou podobu s ohledem na platná bezpečnostní opatření a ochranu proti nemoci covid-19. Registrovaní návštěvníci se projedou střeženým areálem a podívají do největší chladicí věže v České republice.

Ochranná opatření související s koronavirem ještě víc zkomplikovala možnosti návštěv přísně střežených areálů obou českých jaderných elektráren. S ohledem na maximální snížení rizika zvolili energetici takovou trasu, která návštěvníky zavede do prostorů, kde se běžně nepohybují žádní pracovníci. Dovnitř se dostanou jen menší skupiny předem registrovaných zájemců starších patnácti let.

„Hned po otevření registrace se začaly ozývat desítky zájemců o prohlídku. Velký zájem jsme po zkušenostech z předcházejících let čekali, ale tentokrát je zájem naprosto mimořádný. Navíc pro všechny návštěvníky máme připravený kromě exkurze i bohatý doprovodný program,“ zve všechny zájemce o energetiku do temelínského infocentra administrátorka Hana Marečková.

Podobnou akci připravuje ČEZ v sobotu 31. července i v Jaderné elektrárně Dukovany.

Více informací je možné najít na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …