ČEZ spouští speciální vzdělávací program. Školy už se mohou registrovat

16.03.2024 16:44 | Tisková zpráva

Přímo ve svých třídách si budou moci studenti prohlédnout nejzajímavější místa českých jaderných elektráren Temelín a Dukovany. Od dubna Skupina ČEZ spouští zajímavý vzdělávací program pro základní a střední školy. Interaktivní projekt „Setkání s energií“ přivede do tříd operátory jaderných elektráren Temelín a Dukovany, vysokoškolské pedagogy a nezávislé odborníky na energetiku, aby s žáky probírali klíčová témata současné i budoucí energetiky.

ČEZ spouští speciální vzdělávací program. Školy už se mohou registrovat
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Školy, které mají o netradiční semináře s energetickými odborníky zájem, se od dnešního dne mohou registrovat ZDE.

Virtuální prohlídky jaderných elektráren Temelín a Dukovany, netradiční fyzikální pokusy, a především pak diskuze s odborníky na energetiku. Takové jsou hlavní body devadesátiminutového programu „Setkání s energií“, který ČEZ od dubna spouští pro základní a střední školy. „Ze zkušenosti víme, že učitelé mají o naše vzdělávací projekty velký zájem. Čím je navíc program interaktivnější a názornější, je pro studenty zajímavější. Proto jsme doplnili povídání odborníků o co nejvíc fyzikálních pokusů. Navíc díky virtuální realitě ReakTour si děti budou moci technologii prohlédnout téměř naživo,“ uvedla Kateřina Bartůšková, vedoucí útvaru informační centra a vzdělávání Skupiny ČEZ.

Studenti se díky speciálním brýlím s virtuální realitou podívají do nejstřeženějších a nejzajímavějších míst českých jaderných elektráren, jako jsou například reaktorové sály, velíny nebo vnitřky chladicích věží. Srozumitelnou a zábavnou formou odborníci školákům představí současné trendy v energetice. Tématem diskuze tak budou především jaderné a obnovitelné zdroje, ale i malé modulární reaktory, elektromobilita nebo ukládání energií. „Budeme rádi, pokud setkání studenty zaujmou a třeba je i motivují pro práci v energetice, která je bezesporu fascinujícím oborem budoucnosti,“ dodala Kateřina Bartůšková.

První seminář se uskuteční 8. dubna na Gymnáziu v Soběslavi v jižních Čechách. „Setkání s energií“ je součástí rozsáhlého vzdělávacího programu Skupiny ČEZ. Projekt je pro školy zdarma a objednat si ho mohou ZDE. Ještě do konce školního roku má ČEZ v plánu stihnout minimálně šest desítek setkání ve školách po celé České republice.

Vzdělávací program Skupiny ČEZ zahrnuje různé typy oborných stáží pro středoškoláky a vysokoškoláky, programy pro žáky základních škol, školní exkurze do areálů a infocenter Skupiny ČEZ nebo třeba živě vysílané prohlídky z interaktivního TV studia Virtuálně v elektrárně. I díky těmto aktivitám se ČEZ daří průběžné pokrývat personální potřeby i přes zpravidla náročné požadavky na technické vzdělání nebo odbornou způsobilost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…