ČHMÚ: Na den otevřených dveří můžete vidět mimořádná místa a měřicí přístroje

19.03.2019 13:35

U příležitosti Světového dne vody (22. 3. 2019) a Světového meteorologického dne (23. 3. 2019) se otevírají k nahlédnutí místa, která spravuje Český hydrometeorologický ústav. Tradičně se otevřou dveře na všech sedmi pobočkách. Navštívit můžete i profesionální meteorologické stanice a observatoře. V příloze jsou uvedena všechna návštěvní místa.

ČHMÚ: Na den otevřených dveří můžete vidět mimořádná místa a měřicí přístroje
Foto: ČHMÚ
Popisek: ČHMÚ

Pobočky a ostatní pracoviště ČHMÚ představí široké spektrum svých činností a vy sami se budete moci přesvědčit, že to zdaleka není jen o předpovědi počasí. Budete mít možnost se seznámit s moderní technikou a přístroji na měření, které můžete zároveň porovnat s přístroji dávné historie. V letošním roce oslaví Český hydrometeorologický ústav 100 let měření. Jistě bude zajímavé takovéto intenzivní srovnání současnosti a historie ve všech oborech. Na pobočkách zažijete s meteorologem přípravu a samotnou tvorbu předpovědi počasí. Naši zaměstnanci se těší na spousty Vašich zvídavých dotazů.

Specialitou je vypuštění meteorologického balónu s radiosondou (Observatoř Praha-Libuš).  Doporučujeme navštívit Observatoř Milešovka, kde Vám může být odměnou krásný výhled a obsáhlé povídání o historii měření na nejvyšší hoře Českého středohoří. Ve spolupráci s Armádou České republiky bude v sídle ČHMÚ v pražských Komořanech k vidění mobilní hydrometeorologická souprava OBLAK.

Akce na všech místech začíná v 9.00, poslední návštěvníci budou vpuštěni v 14.00, věnovat se Vám budeme po celou dobu prohlídkové trasy. Nemějte obavy a přijďte s celou rodinou, školní děti se mohou zapojit do aktivit, které budou v rámci areálu pobočky probíhat.

Vstup je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…