ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Dětská dentální hygiena

29.06.2015 11:15

Správná ústní hygiena ukazuje na aktivní přístup k životu stejně, jako pravidelný pohyb a zdravá strava. Stále více lidí pravidelně navštěvuje nejen svého zubního lékaře, ale i ordinaci dentálního hygienisty. Již nějakou dobu na návštěvu k dentální hygieničce berou rodiče také své ratolesti.

ČISTÍME SI ZUBY.CZ:  Dětská dentální hygiena
Foto: Čistímesizuby.cz
Popisek: Čistíme si zuby.

Než si dítě správnou zubní hygienu osvojí, stojí to dospělé mnoho úsilí.  Návštěva dentální hygieničky vám práci a vaše úsilí usnadní a zjednoduší. Dentální hygienička děti naučí, jak správně pečovat o zoubky, včas je seznámí s mezizubním čištěním a poradí vám, jak dětem s dentální hygienou pomáhat a co kontrolovat. Děti se v ordinaci dentální hygieničky dozví, že pasta ani fluoridové tablety, čištění zubním kartáčkem a dentální nití nenahradí. Vědí, jaké jídlo a pití je pro jejich zuby škodlivé.

Návyky, které děti včas získají, si lépe udrží po celý život. Správná ústní hygiena je základem zdraví ústní dutiny.

S dětskou domácí ústní hygienou se začíná již při prvním prořezaném zoubku. Pořiďte dětem malý a měkký zubní kartáček odpovídající věku – zvolit můžete i prstový kartáček nebo tamponek. Záleží na vás, pro co se rozhodnete. Důležité je, začít zoubky mechanicky očišťovat krouživými pohyby. Okolo prvního roku vezměte dítě na první návštěvu k zubnímu lékaři. Nejdříve kontroly probíhají spíše formou hry a seznamováním se s prostředím.

Když dítě začne vyžadovat, že si chce zuby čistit samo, doporučuje se pořídit zubní kartáčky dva. Jedním si dítě čistí samo. Zde je potřeba ohlídat krouživé pohyby – děti často automaticky začnou čistit zoubky vodorovně. Druhý kartáček je pro dospělého, který krouživými pohyby dítěti zuby dočistí. Je nezbytné ohlídat a vyčistit vnitřní plochy a poslední zoubky.

Nejpozději okolo 5 – 6 roku dítěte je dobré navštívit poprvé dentální hygieničku. Na návštěvu si děti nosí svůj zubní kartáček, s dentální hygieničkou si ukážou, jak vyčistit zoubky, popovídají si o sladkém jídle a pití, zoubky se nafluoridují a děti si zpravidla odnesou nějaký malý dárek. Protože je návštěva u dentální hygieničky většinou netrápí a jsou motivované odměnou, velice rádi se k dentální hygieničce vrací.

Při dalších návštěvách se neustále kontroluje práce se zubním kartáčkem v ústech dítěte a začíná se trénovat mezizubní čištění, nejprve flospikem, což je dentální nit na umělohmotném držátku, později se přidávají mezizubní kartáčky. Zoubky se mohou také přeleštit, nafluoridovat, dle potřeby.

U větších dětí se občas odstraňuje i zubní kámen. Kontrola čištění je nezbytná, stejně, jako důraz na dodržování dohodnutého. Větší děti si zuby čistit nechtějí. Nebaví je to, proto je nutná stálá kontrola, i když techniku již ovládají. Okolo 12 roku by dítě již mělo umět dobře čistit krouživými pohyby a použít dentální nit.

Prstové zubní kartáčky, dětské zubní kartáčky, zubní pasty pohodlně zakoupíte z domova v internetovém obchodě ČistímeSiZuby.cz. Velikost zubních kartáčků a množství fluoridu v zubní pastě se mění podle věku dítěte. Na stánkách obchodu, pro Váš snadnější nákup dětského zboží, naleznete zboží již rozdělené dle věku.

Internetový obchod ČistímeSiZuby.cz se stále zkvalitňuje, rozšiřuje služby i zboží a doplňuje informace. Koncem roku 2014 navázal obchod spolupráci s dentální hygieničkou, paní Janou Patzakovou DiS. Na stránkách ČistímeSiZuby.cz naleznete nyní kromě kvalitního dentálního zboží i více informací z oblasti ústní hygieny a také prostor pro Vaše dotazy.

Internetový obchod ČistimeSiZuby.cz poskytuje 30 denní prodlouženou garanci na vrácení zboží, které odesílá do 24 hodin.  Svou zásilku můžete sledovat on-line. Široký sortiment dentálního zboží se tak pohodlně doručí až k Vám domů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…