ČOI: Na Šenovské burze v Ostravě 100 % prodejců porušilo zákon

25.04.2018 10:32

Česká obchodní inspekce pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj v součinnosti s Celním úřadem pro Moravskoslezský kraj uskutečnila mimořádnou kontrolní akci na Šenovské burze v Ostravě, která byla zaměřená, mimo jiné, na dodržování zákona v oblasti porušování práv duševního vlastnictví. Kontroly provedla u 15 prodejců a ve všech případech zjistila nedostatky.

ČOI: Na Šenovské burze v Ostravě 100 % prodejců porušilo zákon
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje v součinnosti s Celním úřadem pro Moravskoslezský kraj provedla na burze v Šenovské ulici v Ostravě mimořádnou kontrolní akci u  15 obchodníků s textilem, obuví, oděvy, bižuterií, domácími potřebami, koženou galanterií, drogerií a potravinami. Zboží bylo nabízeno formou stánkového prodeje.

ČOI zjistila nedostatky ve všech 15 případech, kdy ve 13 případech prodávající neinformovali spotřebitele o ceně výrobků v prodejní nabídce v souladu s cenovými předpisy, ve 2 případech prodávající nezajistili, aby kožené a textilní výrobky byly označeny požadovanými údaji a v 1 případě byly pracovníky Celního úřadu zajištěny textilní výrobky označené neoprávněně ochrannou známkou Burberry v celkové hodnotě 220 000 Kč.

Za zjištěné nedostatky ČOI uložila 15  pokut na místě v celkové hodnotě 43 500 Kč. Na výrobky neodpovídající požadavkům zvláštních právních předpisů byl vydán zákaz dalšího prodeje v celkové hodnotě Kč 1 200 Kč. Sankce za prodej a skladování výrobků neoprávněně označených ochrannou známkou Burberry budou uloženy Celním úřadem pro Moravskoslezský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…