ČOI: Pohonné hmoty v listopadu bez závad

27.12.2016 8:17

Česká obchodní inspekce pravidelně sleduje jakost a kvalitu pohonných hmot. Stejně tomu bylo i v měsíci listopadu, kdy všechny odebrané vzorky vyhověly stanoveným požadavkům.

ČOI: Pohonné hmoty v listopadu bez závad
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Oproti měsíci říjnu 2016 došlo ke zlepšení o 2,4 procenta. V říjnu totiž nevyhovělo 6 vzorků, konkrétně se jednalo třikrát o motorovou naftu a třikrát benzín. V tomto roce je to již podruhé, kdy ČOI shledala vzorky odebraných pohonných hmot bez závad. Obdobná situace nastala již v červenci 2016.

Cílem kontroly bylo sledování a monitorování jakosti pohonných hmot na čerpacích stanicích na celém území České republiky. Inspektoři odebrali 233 vzorků automobilového benzinu, motorové nafty, LPG a CNG, které byly následně zaslány k laboratorním rozborům.

Výsledky laboratorních testů ukázaly, že v měsíci listopadu vyhověly stanoveným jakostním požadavkům všechny odebrané vzorky.

 

Biopaliva v pohonných hmotách

Ve sledovaném období byl u 110 vzorků motorové nafty kontrolován obsah methylesterů mastných kyselin a u 89 vzorků obsah ethanolu v automobilových benzinech. Laboratorními rozbory nebylo zjištěno překročení přípustné horní hranice obsahu biosložek u odebraných vzorků sledovaných motorových paliv.


Legenda: OD = odebráno, N = nevyhověl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…