ČOI kontrolovala Black Friday

02.12.2016 21:11

Černý pátek dorazil minulý týden i do České republiky. Slevy nabízely jak kamenné, tak i internetové obchody. Na dodržování zákonných povinností, které se vztahují právě ke slevovým akcím, se zaměřili inspektoři Středočeského kraje a Hlavního města Prahy. Ze 13 provedených kontrol pouze jeden prodejce porušil zákon o ochraně spotřebitele.

ČOI kontrolovala Black Friday
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

ČOI Středočeského kraje a Hlavního města Prahy uskutečnila v pátek 25. listopadu 2016 kontrolní akci ve 13 kamenných provozovnách. Rovněž byly zahájeny 3 kontroly s prodejci, kteří nabízeli a prodávali zboží prostřednictvím internetu.

Ze  13 provedených kontrol bylo v jednom případě prokazatelné zjištění porušení § 11 zákona o ochraně spotřebitele, kdy na žádost spotřebitele byl vydán doklad o zakoupení, který však obsahoval označení v cizím jazyce, konkrétně se jednalo o angličtinu. Ustanovení tohoto paragrafu prodejci ukládá poskytovat informace o výrobku písemně a v českém jazyce.

Inspektoři Středočeského kraje a Hlavního města Prahy dále šetří jednu kontrolu, kdy došlo pravděpodobně k porušení § 12 zákona o ochraně spotřebitele, který ukládá prodejci povinnost informovat v souladu s cenovými předpisy, zřetelně označit cenou výrobek nebo poskytnout informaci o ceně výrobků či služeb a vhodně ji zpřístupnit.

V ostatních 11 případech bylo vše v pořádku a porušení předpisů v souvislosti se slevovou akcí nebylo zjištěno.

Tři kontroly výše uvedených prodejců internetových obchodů se zaměřením na poskytování řádných informací o ceně nabízených výrobků ve slevě jsou stále v šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…