ČOI kontrolovala jarmarky v Libereckém kraji

04.07.2018 10:53

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje se zaměřila na kontroly obchodníků, kteří nabízejí a prodávají zboží na jarmarcích. V tomto regionu provedla 7 kontrol a porušení právních předpisů zjistila u 6 z nich.

ČOI kontrolovala jarmarky v Libereckém kraji
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce uskutečnila kontrolu podnikatelů na jarmarcích v Železném Brodě a Liberci, při kterých se zaměřila na dodržování práv duševního vlastnictví a informování spotřebitele dle zákona č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele a zákona č. 22/1997 Sb. o technických požadavcích na výrobky.

Inspektoři provedli kontrolu třech podnikatelských subjektů na jarmarku v Železném Brodu, kde bylo provedeno zajištění výrobků porušujících práva duševního vlastnictví v celkové hodnotě více než 60 000 Kč. Dále zde provedli kontrolu dvou subjektů prodávajících výrobky pro děti nebo výrobky, které jsou svou povahou nebezpečné. Na jarmarku v Liberci byly kontrolovány 4 podnikatelské subjekty se zaměřením na kontrolu dodržování zákona o ochraně spotřebitele.

Celkem bylo provedeno 7 kontrol a inspektoři zjistili porušení právních povinností v 6 případech. Nejvíce obchodníci nedodržovali zákon o ochraně spotřebitele. Konkrétně se jednalo o neseznámení spotřebitele s cenou prodávaných výrobků. Ve dvou případech bylo také zjištěno porušení zák. č. 22/1997 Sb. o technických požadavcích na výrobky.

Inspektoři ČOI uložili ve třech případech pokuty příkazem na místě v celkové výši 4 500 Kč.  Jednu kontrolu předali do správního řízení a dvě kontroly stále probíhají, jelikož podnikatelským subjektům bylo uloženo opatření a jedna kontrola byla ukončena bez zjištění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…