CPI Group získala nový úvěr na akvizice z fondů Endurance

26.11.2013 9:40

Realitní a investiční skupina CPI Group refinancovala pět projektů, které nedávno získala v rámci akvizic fondů Endurance Office.

CPI Group získala nový úvěr na akvizice z fondů Endurance
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

První úvěr ve výši 97 milionů euro na tři administrativní budovy v Praze, jmenovitě sídlo společnosti ČEZ, Luxembourg Plaza a Besnet, poskytuje dvojice Raiffaisenbank a Komerční banka. Druhý úvěr na polské nemovitosti Orco Tower ve Varšavě a nákupní centrum Galeria Orcana v Lublině ve výši 36,5 milionů euro poskytla Bank Zachodni WBK ze skupiny Santander Group.

„Refinancované nemovitosti považujeme za velmi kvalitní a jsme proto rádi, že jsme dokázali sjednat jejich dlouhodobé financování v takovém objemu a za dobrých podmínek. Nové financování bylo zároveň předpokladem pro začlenění těchto nemovitostí do portfolia CPI Group.“ řekl Martin Němeček, Deputy CEO CPI Group. Před časem skupina získala úvěr také na projekt Quadrio, který ve výši 2 miliard korun financují německá banka Helaba a česká UniCredit Bank ČR.

O CPI Group

CPI Group působí na českém a slovenském realitním trhu od 90. let 20. století, dnes patří mezi nejvýznamnější investory v regionu střední Evropy. Své aktivity rozvíjí v oblasti bydlení, kancelářských a maloobchodních nemovitostí, hotelového ubytování a průmyslových a logistických center. CPI Group je dnes s 12 700 byty druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v ČR. Více informací o CPI Group naleznete na www.cpi.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…