CPP: Podnikat se mohou ženy naučit i v bezplatných kurzech

10.08.2012 21:21

Ženy jsou často díky rodinným povinnostem izolovány od pracovního prostředí, což vede k oslabení pracovních návyků, dovedností a někdy i ke ztrátě sebedůvěry. Řada zaměstnavatelů navíc nedělá žádné kroky, které by soulad rodinného a pracovního života zlepšovaly. Změnit to chce Centrum podpory podnikání Praha. Projekt, který odstartoval v červnu 2012, je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

CPP: Podnikat se mohou ženy naučit i v bezplatných kurzech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze

„Mladé ženy, které vlastní rodinu plánují a ženy pečující o děti mají časté problémy s uplatněním. Pro velkou část žen v této situaci může přitom samostatné podnikání se svou značnou časovou flexibilitou představovat efektivní řešení.  Jejímu většímu užití brání rozšířené stereotypy spojené s postavením žen ve společnosti, které se nezdají být s podnikáním slučitelné a málo informací o výhodách při zahájení podnikání při mateřské či rodičovské dovolené,“ říká koordinátorka projektu Lucie Mazalová.

Projekt občanského sdružení Centrum podpory podnikání Praha, proto nabízí až do března 2015 ucelený motivačně-vzdělávací program pro ženy všech věkových kategorií z Kladna, Berouna, Rakovníka, Slaného a Kralup nad Vltavou.  Jelikož je projekt financován převážně z prostředků EU, jsou kurzy, občerstvení i hlídání dětí v rámci kurzu je pro účastnice zdarma.

A o jaké kurzy vlastně jde?

„Jedná se o kurz „Začínám podnikat“ – ten je zaměřen na zakládání firem a živností, kurz „Efektivní využití ICT v podnikání“ a „Základy ICT“ – oboje zaměřeno na počítače a informační gramotnost, „Účetnictví a finanční řízení“ a konečně „Efektivní reintegrace na trh práce a její harmonizaci s rodinným životem“. Ten je přitom doplněn o víkendový trénink,“ vyjmenovává Mazalová.

Cílovou skupinou jsou ženy absolventky, nezaměstnané, na mateřské či rodičovské dovolené, ženy v předdůchodovém věku.  V celkovém počtu 150 účastnic se zařazením 40 již začínajících podnikatelek – zbytek mají tvořit ženy, které o podnikání teprve uvažují.

Centrum podpory podnikání Praha, o.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…