CSG úspěšně vydala nové dluhopisy

01.11.2019 13:30

Skupina CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) úspěšně vydala novou emisi pětiletých seniorních dluhopisů v objemu 2 miliard Kč, které nesou pohyblivý kupón ve výši 6M PRIBOR + 3,25 %, a byly přijaty k obchodování na Burze cenných papírů v Praze. Získaný kapitál využije skupina na rozvoj aktivit v oblasti železničního, automobilního či elektronického průmyslu.

CSG úspěšně vydala nové dluhopisy
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

Koordinátorem emise byla Česká spořitelna, vedoucími spolumanažery byly Česká spořitelna, Komerční banka a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia.

Silná poptávka především z řad domácích institucionálních investorů a klientů privátního bankovnictví umožnila vydat emisi dluhopisů v maximálním možném objemu. Z hlediska CSG mají dluhopisy nejen rozměr finanční, ale i reputační. Osvědčují transparentnost podnikání i propracovanost korporátních procesů v oblasti financí, obchodu či compliance.

„Naše již druhá veřejná dluhopisová emise je důkazem, že je CSG pozitivně vnímána finanční odbornou veřejností jako vedoucí skupina v odvětvích tradičního československého průmyslu se silným finančním profilem,“ řekl Michal Strnad, majitel CSG.

Část objemu emise ve výši 771 miliónů Kč byla alokována investorům výměnou za stávající dluhopisy CSG splatné v roce 2021 v souladu s nabídkou výměny, jejíž spolumanažery pro výměnu byly Česká spořitelna a UniCredit Bank.

„Transakce CSG představuje již druhou dluhopisovou emisi s kombinací nabídky výměny na domácím trhu, kdy si investoři mohou vyměnit původně vydané dluhopisy za nové s delší splatností a umožňuje tak emitentům dluhopisů aktivně řídit splatnost svých závazků,“ uvedl Vladimír Stehno z České spořitelny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …