CSG úspěšně vydala nové dluhopisy

01.11.2019 13:30

Skupina CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) úspěšně vydala novou emisi pětiletých seniorních dluhopisů v objemu 2 miliard Kč, které nesou pohyblivý kupón ve výši 6M PRIBOR + 3,25 %, a byly přijaty k obchodování na Burze cenných papírů v Praze. Získaný kapitál využije skupina na rozvoj aktivit v oblasti železničního, automobilního či elektronického průmyslu.

CSG úspěšně vydala nové dluhopisy
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

Koordinátorem emise byla Česká spořitelna, vedoucími spolumanažery byly Česká spořitelna, Komerční banka a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia.

Silná poptávka především z řad domácích institucionálních investorů a klientů privátního bankovnictví umožnila vydat emisi dluhopisů v maximálním možném objemu. Z hlediska CSG mají dluhopisy nejen rozměr finanční, ale i reputační. Osvědčují transparentnost podnikání i propracovanost korporátních procesů v oblasti financí, obchodu či compliance.

„Naše již druhá veřejná dluhopisová emise je důkazem, že je CSG pozitivně vnímána finanční odbornou veřejností jako vedoucí skupina v odvětvích tradičního československého průmyslu se silným finančním profilem,“ řekl Michal Strnad, majitel CSG.

Část objemu emise ve výši 771 miliónů Kč byla alokována investorům výměnou za stávající dluhopisy CSG splatné v roce 2021 v souladu s nabídkou výměny, jejíž spolumanažery pro výměnu byly Česká spořitelna a UniCredit Bank.

„Transakce CSG představuje již druhou dluhopisovou emisi s kombinací nabídky výměny na domácím trhu, kdy si investoři mohou vyměnit původně vydané dluhopisy za nové s delší splatností a umožňuje tak emitentům dluhopisů aktivně řídit splatnost svých závazků,“ uvedl Vladimír Stehno z České spořitelny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.