ČSSZ: V Brně proběhne česko-slovenský konzultační den k důchodům

22.10.2015 20:41

Lidé, kteří pracovali nebo pracují v České republice i na Slovensku, budou mít možnost informovat se na své důchodové nároky z obou států.

ČSSZ: V Brně proběhne česko-slovenský konzultační den k důchodům
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Ve čtvrtek 19. listopadu pro ně Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) ve spolupráci se slovenskou Sociální pojišťovnou připravila konzultační den. Poradit se s odborníky bude možné v sídle Městské správy sociálního zabezpečení v Brně.

Cílem tohoto již čtvrtého česko-slovenského poradenského dne je informovat občany, kteří získali doby důchodového pojištění na území Slovenské i České republiky, o tom, jaké jsou podmínky nároku na důchod v obou státech, jak mají postupovat při vyřizování žádosti o důchod, jaké doklady k podání žádosti potřebují atd.

Poradenský den se uskuteční od 9:00 do 12:00 h a od 13:00 do 16:00 h ve čtvrtek 19. listopadu 2015 v budově Městské správy sociálního zabezpečení v Brně, Veveří 5.

Na konzultace, které budou poskytovat odborní zástupci z obou institucí bezplatně, je třeba se předem objednat na telefonním čísle +420 541 516 305 nebo na e-mailové adrese: lenka.zourkova@cssz.cz. Zájemci o konzultaci by neměli zapomenout přinést si s sebou občanský průkaz nebo cestovní pas a také doklady o svém důchodovém pojištění, případně korespondenci s oběma institucemi a další související dokumenty. Na jednotlivé konzultace je vyčleněn limit 20 minut a přednost budou mít předem objednaní klienti.

Česko-slovenské konzultační dny jsou pořádány od roku 2014 vždy 2x ročně, a to střídavě na území České republiky a Slovenska. Tato forma konzultací navazuje na tradici úspěšných česko-německých a česko-rakouských konzultačních dnů, které ČSSZ ve spolupráci se zahraničními partnery pořádá již řadu let a o které je pokaždé velký zájem. Jejich cílem je zprostředkovat občanům, kteří pracovali či pracují v těchto státech, potřebné informace z oblasti důchodového pojištění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Infocentru  Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

11:46 ČEZ: V Infocentru Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

Že „Elektřina není nuda“ se mohou přesvědčit, a sami si i vyzkoušet, sobotní návštěvníci Informačníh…