ČSÚ: Dodatečné volby se v sobotu uskuteční ve 13 obcích

29.01.2015 20:41 | Zprávy

V sobotu 31. ledna 2015 se uskuteční dodatečné volby do zastupitelstev 13 obcí krajů Středočeského, Jihočeského, Plzeňského, Ústeckého, Královéhradeckého, Pardubického a kraje Vysočina. Tentýž den se uskuteční opakované hlasování do zastupitelstev měst Chomutov a Bílina.

ČSÚ: Dodatečné volby se v sobotu uskuteční ve 13 obcích
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Dodatečné volby proběhnou v  obcích, ve kterých se volby neuskutečnily v řádném termínu, tj. 10. a 11. října 2014. O celkem 81 mandátů se uchází 150 kandidátů, jejichž průměrný věk je 45,8 roků. Nejmladším kandidátům je 20 let (Újezd u Svatého Kříže a Srní v Plzeňském kraji), naopak nejstaršímu 71 let (Osice v Královéhradeckém kraji). O zastupitelský post se uchází 49 žen, tj 33 % z celkového počtu kandidátů. Všichni vystupují jako nezávislí a jsou bez politické příslušnosti.

Pro volby bylo zaregistrováno celkem 43 kandidátních listin, z toho 19 jsou kandidátní listiny místních sdružení nezávislých kandidátů a 24 listin samostatných nezávislých kandidátů. Ve čtyřech obcích byla zaregistrována pouze jedna kandidátní listina. Ve dvou obcích kandidují pouze samostatní nezávislí kandidáti, z toho v jedné obci 9 kandidátů a v jedné 11 kandidátů.

Opakované hlasování do zastupitelstev měst Chomutov a Bílina (obě města z Ústeckého kraje) se uskuteční v 55 okrscích se stejnými kandidáty a stejnými volebními stranami jako při řádných říjnových volbách. O celkem 65 mandátů se uchází 725 kandidátů, z toho 284 žen (39 %). Průměrný věk kandidátů je 45,9 let, nejmladšímu je 18 a nejstaršímu 83 let. Bez politické příslušnosti je 518 kandidátů (71 %).

Volební místnosti se otevřou v sobotu 31. ledna 2015 v 7 hodin dopoledne, zpracování výsledků zahájí Český statistický úřad po jejich uzavření ve 22 hodin. Výsledky lze očekávat v neděli 1. února v ranních hodinách. Průběh i konečné výsledky voleb budou k dispozici tradičně na www.volby.cz, kde jsou již nyní k dispozici také kandidátní listiny a příslušné statistiky.

V pondělí 2. února 2015 předloží ČSÚ zpracované výsledky a předepsanou závěrečnou zprávu ke schválení Státní volební komisi.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.