ČSÚ: K sobotním volbám přišlo 402 voličů

20.08.2017 8:17

V neděli 20. srpna patnáct minut po půlnoci byly kompletně sečteny výsledky sobotních voleb ve třech obcích. Přišlo k nim 67 % voličů. Rozhodli o tom, že v zastupitelstvech usedne 10 žen a 9 mužů. Většina zastupitelů je nezávislá a bez politické příslušnosti.

ČSÚ: K sobotním volbám přišlo 402 voličů
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Nejrychleji sečetla výsledky voleb do obecního zastupitelstva okrsková volební komise v obci Líský na Kladensku, a to v čase 23:11. Všech pět zastupitelů bylo zvoleno za Sdružení nezávislých kandidátů: Štěpán Hon, Markéta Pěchoučková, Jiří Kopřiva, Jindřiška Šalounová a Lenka Kůtková. Volební účast byla 57,6 %.

V Zádubu-Závišíně na Chebsku uspěli kandidáti ze čtyř kandidátních listin: Roman Mařík ze sdružení Jsme jedna obec, Josef Tréšek a Petr Novák z uskupení Sousedé 2014, Jitka Otradovcová a Milan Kuželovský ze sdružení „Jsme tu pro Vás“ a Jiří Nešpor a Karel Tengler z Naše obec. K volbám dorazilo 72,0 % voličů.

Na severu volby.cz najdete i výsledky voleb v Siřejovicích na Litoměřicku, kde volilo 64,8 % voličů. Ze Sdružení nezávislých kandidátů získali mandát Jana Pouvová, Lenka Feiklová, Ivana Hornová, Drahomíra Jelínková, Jitka Musilová, Martin Štefan a Petra Viktorínová.

Průměrný věk všech 19 zastupitelů je 44,7 let. Nejstarším zvoleným kandidátem je 61letý ekonom a manažer Jiří Nešpor, nejmladším pak 24letý zaměstnanec cihlářské výroby Martin Štefan.

V pondělí 21. srpna předloží ČSÚ výsledky voleb ke schválení Státní volební komisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…