ČSÚ: Proběhlo první kolo odložených doplňovacích voleb na Teplicku

06.06.2020 20:02

V prvním kole doplňovacích voleb do Senátu v obvodu č. 32 – Teplice, původně plánovaných na 27. a 28. března, voliči nového senátora nevybrali. Rozhodne tak druhé kolo, do kterého postoupili Hynek Hanza se ziskem 29,73 % hlasů a Zdeněk Bergman s 22,15 % hlasů. Volební účast v prvním kole dosáhla 15,79 %.

ČSÚ: Proběhlo první kolo odložených doplňovacích voleb na Teplicku
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Pro doplňovací volby bylo zaregistrováno 10 přihlášek, voleb se účastnilo 9 kandidátů. O senátorský mandát usilovalo 7 mužů a 2 ženy. Průměrný věk kandidátů v prvním kole volby byl 52,8 let. Dva kandidáti byli bez politické příslušnosti. Všech 9 kandidátů má trvalé bydliště v Ústeckém kraji, 8 z nich přímo ve volebním obvodu č. 32.

„Přestože je zpracování výsledků senátních voleb pro členy okrskových volebních komisí méně náročné než u jiných typů voleb, vyžaduje jejich plné soustředění. I přes přijatá zvýšená hygienická opatření byli členové okrskových volebních komisí i pracovníci na přebíracích místech ČSÚ řádně proškoleni a z pohledu zpracování se jednalo o zcela standardní volby,“ říká Eva Krumpová, 1. místopředsedkyně Českého statistického úřadu.

Poslední okrsek byl zpracován v 15.55 hodin. V pondělí ČSÚ výsledky hlasování předá Státní volební komisi. Druhé kolo doplňovacích voleb proběhne v pátek 12. června od 14 do 22 hodin a v sobotu 13. června od 8 do 14 hodin.

Zatímco před prvním kolem volby obdrželi voliči sadu hlasovacích lístků předem, pro druhé kolo si je vyzvednou až přímo ve volební místnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…