ČSÚ: Statistika&My má zcela nový design

28.03.2018 15:25

Mnoha soutěžemi oceňovaný odborný časopis Statistika&My má zcela nový design. Český statistický úřad jej představuje v aktuálním vydání. Změnila se nejen titulní strana, ale i celkové pojetí. Časopis přináší vzdušnější a dynamičtější řešení textů, grafů i tabulek.

ČSÚ: Statistika&My má zcela nový design
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

„Nová grafická podoba Statistiky&My je mnohem atraktivnější. Věřím, že přiláká zájem mnoha nových čtenářů a že se bude líbit i našim stávajícím příznivcům. Časopis slouží zejména ke statistické osvětě a nový vzhled k tomu přispívá. Statistiku totiž prezentuje jako živý, moderní a zajímavý obor,“ sdělil předseda ČSÚ Marek Rojíček.

Obálka nabízí jednodušší koncept s více obrazovými prvky a upoutávkami na aktuální obsah čísla. „Titulní strana vychází z potřeb distribuovaných informací a z moderní informační grafiky, která směruje čtenáře rychle a přehledně k tématům, která v časopise hledá. Tomu odpovídá i modernizace sekcí a rubrik časopisu s prioritou přehlednosti a úplnosti zprostředkovaných dat a informací,“ uvádí marketingový specialista Milan Kašík, autor návrhu nového layoutu.

Text na vnitřních stranách je nyní rozdělen do pěti sloupců, což umožňuje variabilnější práci s textem a obrazovou složkou. Nově jsou u jednotlivých článků zveřejňovány i fotografie autorů.

Úprav se dočkal také obsah časopisu. Novou pravidelnou rubrikou je anketa mezi pěti respondenty z řad odborné veřejnosti, která se věnuje aktuální otázce spojené s tématem vydání.

Grafická podoba magazínu se mění po pěti letech. Navazuje na rozhodnutí redakce zachovat konkurenceschopnost Statistiky&My mezi jinými periodiky. „Reagujeme na změny v oblasti médií a na aktuální vývoj vydavatelských trendů. Chceme jít s dobou, a proto i prostřednictvím grafiky ukazujeme, že jsme moderní úřad a že o statistice lze informovat poutavým způsobem,“ doplnil ředitel odboru vnější komunikace ČSÚ a šéfredaktor Michal Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…