ČT: Art, Déčko a nový večerníček

10.12.2015 7:34

Déčko i na jaře posílí v oblasti zábavného vzdělávání a nabídne nový Večerníček, Art zmapuje nejdůležitější kulturní události i osobnosti tuzemské a zahraniční scény.

ČT: Art, Déčko a nový večerníček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Déčko se na jaře zaměří na důležitá témata: mediální gramotnost, ekologii, bezpečnost či logopedii. Seriál Zachraňme Zemi naučí děti třeba to, proč je důležité recyklovat odpad, a to navíc jazykem, který je jim blízký. Scénář totiž napsal Roman Kopřivík spolu se svým synem Kristiánem.

Mediálně vzdělávací Pirátské vysílání ovládne Déčko jednou týdně a bude se snažit děti přimět k tomu, aby se zamyslely nad tím, co a jak média sdělují. Michal Nesvadba zase nabídne svůj nový pořad o bezpečnosti dopravy a Logohrátky se pokusí ukázat, jak mají děti správně vyslovovat.

Na Déčku pokračuje Česká televize i v rozvoji tradice letos padesátiletého Večerníčku. Novinkou se tak stane půvabné sedmidílné loutkové Povídání o mamince a tatínkovi Kristiny Dufkové. Prostřednictvím komentáře ještě nenarozeného Toníka v něm můžeme sledovat, jak se do sebe rodiče zamilovali, jakou měli svatbu a co bylo dál. Hlasy jednotlivým postavám propůjčili David Novotný a Tatiana Vilhelmová.

Jarní ČT art

ČT art má ve svém programu na příští rok zařazenou řadu dokumentů a publicistiky: herečka Taťjana Medvecká představí zajímavá místa a profese v Národním divadle v cyklu Národní divadlo, jak jej neznáte, třídílná generační zpověď režiséra a muzikanta Vladimíra Merty Šedá zóna přinese pohled na vrstvu společnosti, která v době normalizace nepodporovala komunistický režim, ale ani se nepřidala k pronásledovaným disidentům, třináctidílný Back beat se pokusí podívat na rockové legendy 70. let českýma očima. Třináct autorských dokumentů Česká fotka pak mapuje témata, která charakterizují estetickou, myšlenkovou nebo žánrovou pestrost české fotografie. Pokračující programová okna Z první řady a Je nám ctí pak nabídnou volný cyklus netradičních koncertů České filharmonie Zkouška orchestru, které na pódiu vtipně přerušuje a zasvěceně komentuje Marek Eben s Jiřím Bělohlávkem, koncertní záznamy Placída Dominga, nebo připomenou 260. výročí narození W. A. Mozarta. Kromě koncertů fenomenálních jazzových, rockových a popových kapel a celé řady divadelních záznamů pak ČT art nabídne kultovní a cenami ověnčený americký seriál Šílenci z Manhattanu (Med Men) z prostředí fiktivní reklamní agentury z 60. let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…